Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου – Πρωτοβουλίες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για την ανακούφιση των πληγέντων από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία

  

Μία σειρά από πρωτοβουλίες έλαβε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών, προκειμένου να συμπαρασταθεί εμπράκτως στον σκληρά δοκιμαζόμενο από τους καταστροφικούς σεισμούς Τουρκικό λαό.

Συγκαλείται άμεσα σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο  Μαρωνείας-Σαπών, προκειμένου να αποφασιστεί η έκδοση ψηφίσματος και η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με τους Συλλόγους και ευαισθητοποιημένους πολίτες, αλλά και φορείς  της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος  επικοινώνησε και εξέφρασε στον Γενικό Πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή κ. Αϊκούτ Ουνάλ τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τους χιλιάδες νεκρούς, καθώς και την συμπαράσταση των συνδημοτών του σε αυτήν την τραγωδία του φίλου Τουρκικού λαού, διαβεβαιώνοντάς τον ότι ο Δήμος θα στηρίξει εμπράκτως μέσω αυτοδιοικητικής συνεργασίας και συνδρομής με την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και την αποστολή υλικών πρώτης ανάγκης που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή που χτύπησε ο Εγκέλαδος.

Ταυτόχρονα, ζήτησε την ενεργοποίηση και τον συντονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας με σχετική επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Δήμαρχο Νέας Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη.

Ο κ. Ντίνος Χαριτόπουλος στην επιστολή του μνημονεύει την εμπειρία της πρωτοβουλίας της τότε ΤΕΔΚ Ν. Ροδόπης, αλλά και των Δήμων της περιοχής  στην αντιμετώπιση της ανάλογης καταστροφής των σεισμών σε Ελλάδα και Τουρκία το 1999 που ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική, πάντοτε σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς των δύο γειτονικών χωρών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: