Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Αχμέτ Ιλχάν: Αποζημιώσεις δύο εκατομμυρίων ευρώ σε… αναμονή για 1.469 ελαιοπαραγωγούς- ροδοπαραγωγούς της Ροδόπης

 

ü  Αφορούν παγετό- χαλαζόπτωση και παρατεταμένες βροχοπτώσεις άνοιξης 2021

ü  Στην Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή των ΚΟΕ ο φάκελος της Ροδόπης

ü  Ι. Αχμέτ: «Καλώ την κυβέρνηση χωρίς άλλες καθυστερήσεις και αμφισημίες να καταβάλει στο σύνολό τους τις αποζημιώσεις»         

 Σε αναμονή καταβολής των δίκαιων αποζημιώσεων που τους οφείλονται από τον παγετό, την χαλαζόπτωση και τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις της περιόδου Μαρτίου - Απριλίου 2021 βρίσκονται ακόμα και σήμερα- 18 μήνες μετά – 1.469 δενδροκαλλιεργητές ελαιοπαραγωγοί και ροδοπαραγωγοί της Π.Ε. Ροδόπης.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ,  και συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής, ζήτησε έγκυρη απάντηση για το πότε και από ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα αποζημιωθούν.      

Απαντώντας ο κ. Στύλιος αποκάλυψε τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία ότι πρώτον, «μέχρι τώρα η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή των ΚΟΕ ( Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων) έχει εξετάσει τα αιτήματα που έχουν έρθει από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης». Δεύτερον,  ότι «τα αιτήματα αυτά αφορούν σε χίλιες τετρακόσιες εξήντα εννιά (1.469) αιτήσεις ζημιάς» και τρίτον ότι «γίνεται μια εκτίμηση ότι έχουμε ένα συνολικό ποσό γύρω στα 2 εκατομμύρια ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: