Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

AΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ

                ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1995

 


                               Ε.Α.Υ. ΡΟΔΟΠΗΣ

Λ. Δημοκρατίας 3 – Κομοτηνή  - Τ.Κ. 691 00

Τηλέφωνο & Fax: 25310-70550

e-mail: eaynrod@otenet.gr


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Την Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00΄ στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης,

θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Ένστολη Διαμαρτυρία Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών και Στρατιωτικών.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης των  ενστόλων.

 

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

«Τα χαϊδέματα στην πλάτη, τα ευχαριστήρια SMS και οι δημόσιες δηλώσεις αγάπης και συμπάθειας προς τους ένστολους δεν μας πείθουν, αφού η Κυβέρνηση καθημερινά επωμίζει τον Έλληνα αστυνομικό  με ολοένα αυξανόμενο φορτίο με  πάρεργα, ενώ δεν μας διαθέτει επαρκή εξοπλισμό, άριστη εκπαίδευση και τις εγγυήσεις που απαιτούνται για να επιτελέσουμε με τον πλέον ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο τα καθήκοντά μας. Μάλιστα, εκτός από την υπηρεσιακή ανασφάλεια, πιεζόμαστε καθημερινά και από την αλόγιστη αύξηση του κόστους ζωής που σε συνδυασμό με την συρρίκνωση των μισθών μας, δεν μας επιτρέπουν πλέον να επιβιώνουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας

Αφαιρούμε κάθε ίχνος δικαιολογίας από αυτούς που κρατούν τις ζωές μας στα χέρια τους.                                           Η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός δεν επαιτούν, απαιτούν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.

-          Ένα δίκαιο μισθολόγιο και επαναφορά αποδοχών στα επίπεδα του 2012, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αναγνωρίζουν de facto την επικινδυνότητα της εργασίας μας.

-          Η θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας να λάβει ουσιαστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με τις προτάσεις μας που εδράζονται στις ανάγκες του αστυνομικού, με σεβασμό στην ιστορία και τα θύματα του αστυνομικού λειτουργήματος.

-          Να δοθεί τέλος στην απλήρωτη υπερεργασία που καθημερινά υφίστανται οι συνάδελφοί μας, καθώς καλούνται να εργάζονται πέραν του προβλεπόμενου χρόνου εργασίας.

-          Να δοθεί τέλος στην καταστρατήγηση εργασιακών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων μας, με την ανοχή ή πολλές φορές, δυστυχώς, και με την παρότρυνση της Ηγεσίας.

-          Να ενισχυθεί η Ελληνική Αστυνομία με προσωπικό και μέσα, ως αναπόσπαστο μέρος του κρατικού μηχανισμού ασφαλείας μας. Αλήθεια, ποιο Κράτος δικαίου μπορεί να μείνει σιωπηλό και αδρανές, όταν εκμεταλλεύεται καθημερινά τους ίδιους τους λειτουργούς του, όταν μάλιστα τους έχει εναποθέσει και την εύρυθμη λειτουργία του;

-          Να διατεθούν κονδύλια για την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, ώστε ο αστυνομικός να μην παίζει καθημερινά «κορώνα - γράμματα» τη ζωή του.

 

Όλοι μαζί ενωμένοι με μαζική συμμετοχή και με εφαλτήριο τη Θεσσαλονίκη κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και θα συνεχίσουμε εάν και όπου χρειαστεί, μέχρι τελικής δικαίωσης.

Η συμμετοχή μας θα καθορίσει το μέγεθος της πίεσης και θα φέρει το δικαιωτικό αποτέλεσμα.

Ο μόνος αγώνας που είναι σίγουρα χαμένος, είναι αυτός που δεν δόθηκε.

Η Ε.Α.Υ. Ροδόπης συμμετέχει δυναμικά.

Αναχώρηση λεωφορείου ώρα 14:30΄ έμπροσθεν Αστυνομικού Μεγάρου.

 

                                                                   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα

6 9 7 7 5 0 0 3 7 4


Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος

6 9 4 5 0 2 1 2 1 4   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: