Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

H Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με τη bwin ανακατασκεύασε νέο σχολικό γήπεδο στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών

H Ένωση «Μαζί για το Παιδί» σε συνεργασία με τη  bwin  ανακατασκεύασε ένα ακόμη σχολικό  γήπεδο, αυτή τη φορά στη Ροδόπη και συγκεκριμένα στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών στον δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

Τα 128 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο θα  μπορούν να παίζουν μπάσκετ και βόλεϊ με ασφάλεια καθώς, επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Παράλληλα,  δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις για τα δυο αθλήματα και εγκαταστάθηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός (αντικατάσταση ταμπλό-στεφανιών γηπέδου μπάσκετ, τοποθέτηση προστατευτικών στρωμάτων για τις μπασκέτες, αλλά και βάψιμο μπασκετών)  στο γήπεδο ώστε να καταστεί χρηστικό.


 Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»: Δημιουργήσαμε ένα ασφαλές περιβάλλον για άθληση και παιχνίδι

 Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», δήλωσε:  «Στην  Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εργαζόμαστε ώστε να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό ανακατασκευάσαμε  ένα ακόμη γήπεδο με την πολύτιμη στήριξη της bwin.  Παρέχουμε από κοινού,  στη Ροδόπη, στους μικρούς μαθητές του  Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών, ένα ασφαλές περιβάλλον για άθληση και παιχνίδι, απαραίτητα για την σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία αλλά και την εξέλιξη τους.  Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε καταφέρει, με την ευγενική υποστήριξη της bwin,  να παραδώσουμε  περισσότερα από 3.000 τ.μ. γηπέδων σε διαφορετικά σημεία της χώρας μας και συνεχίζουμε!».


 
Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας bwin: Θέλουμε γήπεδα γεμάτα ζωντάνια

 Η Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin, τόνισε: «Όλοι εμείς στην bwin, έχουμε κοινό όραμα και στόχο να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα σε κοινωνικές ομάδες σε κάθε γωνιά της χώρας, υποστηρίζοντας με όποιον τρόπο μπορούμε την καθημερινότητα τους. Έτσι, σε συνεργασία με τον διαχρονικό συνεργάτη μας, την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», βρεθήκαμε στην ακριτική Ροδόπη, ανακατασκευάζοντας πλήρως το γήπεδο στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών. Στόχος μας, να γίνει πάλι χρηστικό και ασφαλές, για να υποδεχθεί τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά. Ο αθλητισμός βρίσκεται στον πυρήνα κάθε κοινωνικής μας πρωτοβουλίας, γιατί τα παιδιά και οι νέοι μέσα από αυτόν μαθαίνουν να σέβονται, να παίζουν με κανόνες και όρια, να αγωνίζονται, να διεκδικούν. Θέλουμε γήπεδα γεμάτα ζωντάνια, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να αγωνιστούν με ασφάλεια και να ονειρευτούν».

 Ντίνος Χαριτόπουλος, Δήμαρχος Μαρωνείας -Σαπών: Σύμμαχοι μας η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και η bwin στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και αθλητικών υποδομών μας

Ο Ντίνος Χαριτόπουλος, Δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών, ανέφερε: «Στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Δήμου Μαρωνειας-Σαπών για την ενίσχυση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και αθλητικών υποδομών του, βρήκε σύμμαχους την Ένωση Μαζί για το Παιδί και την εταιρεία bwin, οι οποίες μέσα από μία γενναία χορηγία ανακατασκεύασαν το γήπεδο μπάσκετ στο προαύλιο χώρο του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών. Η πράξη τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ενισχύει τη νεολαία, θωρακίζει την παιδεία, τον αθλητισμό και την κοινωνική συνοχή της ακριτικής μας περιοχής και τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό.»

Λίγα λόγια για το «Μαζί για το Παιδί»:

 Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της χώρας μας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. Έχει αποσπάσει δύο φορές το βραβείο  Bravo Sustainability Award,  το 2019 για το πρόγραμμα «Ίσες Ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» και το  2022 για το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι». Το 2022 επίσης βραβεύθηκε στο θεσμό  Hellenic Responsible Business στην κατηγορία «ΜΚΟ της χρονιάς»  για την υπηρεσία της συμβουλευτικής-ψυχολογικής Γραμμής 115 25 μέσω της οποίας ψυχολόγοι & κοινωνικοί λειτουργοί απαντούν σε ερωτήματα παιδιών, εφήβων, γονέων & εκπαιδευτικών. 

Τα Σωματεία-μέλη του «Μαζί για το Παιδί»:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: