Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Δήλωση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ροδόπη

Οικειοποίηση έργων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να κρυφτεί η αποτυχία της ΝΔ στη Ροδόπη και στη Θράκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία χρονική περίοδο που η πλειοψηφία της κοινωνίας βρίσκεται σε δεινή θέση λόγω της ακρίβειας που σαρώνει τα εισοδήματα και διαλύει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα αντί να αναλάβει τις ευθύνες του αισθάνεται ικανοποιημένος όταν τα μέτρα που λαμβάνει επιδοτούν την αισχροκέρδεια στον χώρο της ενέργειας.

Ο κος Μητσοτάκης αντί να κάνει τον απολογισμό της κυβέρνησης του για το τι έκανε τα τρία αυτά χρόνια για την περιοχή, με επικοινωνιακού τύπου φιέστες κατέφυγε και πάλι στην προσφιλή του μέθοδο να οικειοποιείται έργα που επιτάχυνε και δρομολόγησε την υλοποίηση τους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου IGB, που εγκαινίασε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Τσίπρας με τον βούλγαρο ομόλογο του τον Μάιο του 2019. Δε δίστασε να καπηλευτεί σε παρέμβασή του σε τοπικά ΜΜΕ  ακόμη και την ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σταύρος Νιάρχος που ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ένα μέρος της μεγάλης δωρεάς του ιδρύματος να αξιοποιηθεί για νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή. Με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να σφετεριστεί έργα που επανεκκινήθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως η κατασκευή των δικτύων μεταφοράς φυσικού αερίου στις πέντε πόλεις της ΑΜΘ, έργα που υλοποιούνται στο ΔΠΘ όπως η κατασκευή της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, όπως η μονάδα επεξεργασίας οικιακών αποβλήτων (ΜΕΑ) στην Αλεξανδρούπολη, όπως ο πλωτός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.

Ο κος Μητσοτάκης επικαλέστηκε τον Αναπτυξιακό Νόμο για τη Θράκη για να κρύψει την πραγματικότητα, ότι για τα επενδυτικά κίνητρα για τη μεσαία επιχειρηματικότητα  αδικήθηκε και αποδυναμώθηκε η Ροδόπη, αφού για πρώτη φορά διασπάστηκαν τα ενιαία επενδυτικά κίνητρα μεταξύ των νομών της Θράκης. Με τον ίδιο τρόπο οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με τη συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη διαψεύστηκαν αφού δεν έγινε δεκτή ακόμη και η συγκρότηση επιτροπής από Δήμους και φορείς για να παρακολουθεί την εφαρμογή και την υλοποίηση των πορισμάτων της, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν και αυτό μία επικοινωνιακή κίνηση.

Ο κος Μητσοτάκης δε βρήκε να πει ούτε μια λέξη για όσα υποσχέθηκε πριν 2,5 χρόνια στην προηγούμενη επίσκεψη του στην Κομοτηνή. Να του θυμίσουμε ότι όπως ο ίδιος έλεγε ήταν θέμα ολίγου χρόνου η επαναλειτουργία της βιομηχανίας Shelman, η αναβάθμιση του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας αφού από τότε θα το συζητούσε με τον βούλγαρο ομόλογο τη διέλευση αρχικά λεωφορείων, η υλοποίηση αρδευτικών έργων στη γεωργία, όπως το φράγμα του Κομψάτου, η ενίσχυση με νέα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Τίποτα από όλα αυτά δεν προχώρησε γι’ αυτό ο κος Μητσοτάκης «πενία έργων οικειοποίηση έργων κατεργάζεται».

Η αποτυχία της κυβέρνησης να στηρίξει τη Ροδόπη και τη Θράκη δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από επικοινωνιακές φιέστες! Η Θράκη, η Ροδόπη αξίζουν πολλά περισσότερα, έχουν μεγάλες δυνατότητες, ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Σήμερα η χώρα και η περιοχή έχουν ανάγκη από πολιτική αλλαγή, από μία νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα στους ανθρώπους και προοπτική στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: