Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Ο Δημήτρης Χαρίτου στη σύσκεψη φορέων κατά του χρυσού: Χάρη στην καθολική θέληση της τοπικής κοινωνίας και την ενότητα των φορέων οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού έμειναν μακριά από τη Θράκη

 Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου συμμετέχοντας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Ιουλίου στη σύσκεψη των φορέων της περιοχής αφού συνεχάρη την Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης - Έβρου κατά του χρυσού για τις πρωτοβουλίες της σημείωσε από το βήμα της σύσκεψης:

«Χάρη στην καθολική θέληση της τοπικής κοινωνίας και την ενότητα των φορέων της περιοχής έγινε κατορθωτό να κρατηθούν μακριά από την περιοχή οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού. Είμαι αισιόδοξος ότι αν συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, όπως φαίνεται από την σημερινή συνάντηση των φορέων, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα είμαι αγωγός στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβετε το επόμενο διάστημα.

Εκφράζοντας τις διαθέσεις των πολιτών και των φορέων της περιοχής προκάλεσα πριν λίγες μέρες συζήτηση στην Βουλή παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το θέμα της έγκρισης ή όχι της άδειας 16 ερευνητικών γεωτρήσεων για χρυσό στις Σάπες.

Η κυβέρνηση δέσμια των δικών της πολιτικών επιλογών επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από τις αποφάσεις του ΣτΕ που η δική της πολιτική ενθάρρυνσης των εταιρειών τις προκαλεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: