Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγρ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής για τις ακριδόπληκτες περιοχές

 


  
Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜΘ κ. Βασίλη Δελησταμάτη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γιώργο Τσακίρη είχε ο Δήμαρχος Μαρωνείας- Σαπών κ.Ντίνος Χαριτόπουλος, το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου 2022 στο γραφείο του στις Σάπες, με θέμα το πρόβλημα που έχει προκληθεί στις γεωργικές καλλιέργειες του Δήμου εξαιτίας της εμφάνισης μεγάλου πληθυσμού ακρίδων ιδιαίτερα στις τοπικές κοινότητες Μαρώνειας και Κρωβύλης.

          Οι παραπάνω τοπικές κοινότητες κηρύχθηκαν ως ακριδόπληκτες και με στόχο να καταγραφεί πλήρως το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε στις καλλιέργειες, συγκροτούνται συνεργεία για την καταγραφή των ζημιών ώστε στη συνέχεια να κινηθούν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις και να περιοριστεί το φαινόμενο.

 

          Στην προσπάθεια αυτή καλούνται να συμβάλουν όλοι οι τοπικοί φορείς, γεωπόνοι, αγρότες και πολίτες ενημερώνοντας άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εμφάνιση ακρίδων στις περιοχές τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: