Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών συμμετείχε σε ένα ακόμη πρόγραμμα eTwinning

 ‘Know and Respect a tree near me’ eTwinning project


Σε αυτό το περιβαλλοντικό eTwinning πρόγραμμα οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας συνεργάστηκαν με τους μαθητές της Δ τάξης του σχολείου AgrupamentodeEscolasdeAlhandra,SobralinhoeSãoJoãodosMontes, VilaFrancadeXira, Alhandra, στην Πορτογαλία και διάλεξαν ένα δέντρο στην αυλή του σχολείου τους. Στη συνέχεια μελέτησαν τα χαρακτηριστικά του, τα φύλλα του, τον κορμό, το λουλούδι και τον καρπό του, το ζωγράφισαν και συμπλήρωσαν τη ταυτότητα του δέντρου και έφτιαξαν γεωμετρικά σχέδια με το φύλλο του. Σκέφτηκαν τρόπους για να προστατέψουν το δέντρο τους και γενικότερα το περιβάλλον και πρόσθεσαν τις ιδέες τους στον συνεργατικό πίνακα jamboard.

 Ασχολήθηκαν με τις διαδραστικές δραστηριότητες και τα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν και από τα δύο σχολεία. Επίσης, χρησιμοποίησαν μια εφαρμογή για να φτιάξουν το avatar τους και παρουσίασαν σύντομα τον εαυτό τους στο padlet του project τηρώντας τους κανόνες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, συστήθηκαν με τους μαθητές του σχολείου στην Πορτογαλία στη διάρκεια onlinemeeting και παρουσίασαν το δέντρο τους. Διάβασαν το βιβλίο ‘Το μεγαλύτερο λουλούδι του κόσμου’ του σπουδαίου Πορτογάλου συγγραφέα JoseSaramago και αντλώντας έμπνευση  από αυτό, έφτιαξαν διάφορες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά με τη βοήθεια της δασκάλας τους, Κατερίνας Σκεύα.

Παρακολούθησαν ένα animationvideo βασισμένο στο βιβλίο και δημιούργησαν ένα ebook με την περίληψη του βιβλίου.

Συνεργάστηκαν με τους μαθητές στην Πορτογαλία για να κάνουν online έναν κοινό εννοιολογικό χάρτη με τη λέξη ‘δέντρο΄ και έφτιαξαν ένα κοινό ηλεκτρονικό βιβλίο που περιέχει τα στοιχεία και των δύο δέντρων.

Τα δύο σχολεία, επίσης, εργάστηκαν μαζί σε ένα online συνεργατικό pad για να γράψουν ποιήματα στα αγγλικά για τα δέντρα τους και κατόπιν, τα τραγούδησαν. Για το τραγούδι του σχολείου μας τη μουσική έγραψε η εκπαιδευτικός Μουσικής, ΑνέζαΣπανοπούλου.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου που συμμετέχει στο project:

Βασιλική Κωσταρά, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας,

Κατερίνα Σκεύα, δασκάλα της Γ τάξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: