Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Συμμετοχή του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών στο πρόγραμμα eTwinning ‘Culture on aposter’

 


Το πρόγραμμα eTwinningCulture on a poster’  στο οποίο συμμετείχαν το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών, το 7ο και 25ο  Δημοτικό Σχολείο  Καβάλας το 2οΔημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, το Edebali Ortaokulu, 23 Nisan Ilkokulu και Αnakucagi Anaokuluστο Ιzmit-Kocaeli στην Τουρκία,  έφτασε στο τέλος του μετά από 6 περίπου μήνες.

Ο βασικός στόχος του προγράμματος ήταν  η πολιτισμική και διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση των μαθητών και κατά συνέπεια η ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους δύο λαούς.

Κατά τη διάρκειά του οι μαθητές των δύο τμημάτων της ΣΤ τάξης που πήραν μέρος στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκδρομές στα αξιοθέατα της περιοχής τους, να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και να επικοινωνήσουν με τους μαθητές και δασκάλους από σχολεία στην Τουρκία και την Ελλάδα μέσω του padlet αλλά και μέσω online συναντήσεων. Ξεδίπλωσαν τη δημιουργικότητά τους φτιάχνοντας όμορφα poster με τα αξιοθέατα της περιοχής τους και διασκέδασαν παίζοντας  διάφορα  διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που έφτιαξε το κάθε σχολείο. Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες κατάφεραν να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες στα Αγγλικά, να γνωρίσουν και να αξιοποιήσουν ψηφιακά εργαλεία.

Τα poster όλων των σχολείων ταξίδεψαν από το ένα σχολείο στο άλλο έτσι ώστε να διοργανωθούν εκθέσεις μ’ αυτά για να τα δουν και οι υπόλοιποι μαθητές και να μπορέσουν να γνωρίσουν τον πολιτισμό κάθε περιοχής.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αποτελείται από τη Βασιλική Κωσταρά, συντονίστρια του project, Ανέζα Σπανοπούλου, εκπαιδευτικό Μουσικής και Ειρήνη Παιδαράκη, εκπαιδευτικό Πληροφορικής. Όλοι οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του προγράμματος συνεργάστηκαν θαυμάσια μεταξύ τους έχοντας τη στήριξη του Διευθυντή του σχολείου κ. Δωρόπουλου και άλλων συναδέλφων, και το αποτέλεσμα αυτής της ομαδικής προσπάθειας αποτυπώνεται στο εντυπωσιακό υλικό,ψηφιακό και μη, που δημιούργησαν από κοινού.

Το υλικό του project του σχολείου μας μαζί με εκείνο που έφτιαξαν οι μαθητές όλων των σχολείων – εταίρων με την υποστήριξη των δασκάλων τους περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα που έφτιαξε η εκπαιδευτικός Μουσικής, Ανέζα Σπανοπούλου και συνδιαχειρίζεται με την εκπαιδευτικό Αγγλικών, Βασιλική Κωσταρά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: