Τρίτη 19 Απριλίου 2022

40 αλιείς της Ροδόπης στα όρια της οικονομικής απόγνωσης

                     Στο αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου ο Ιλχάν Αχμέτ    


Με τους αλιείς του αλιευτικού καταφυγίου Ιμέρου Ροδόπης συναντήθηκε σήμερα στο λιμάνι του Ιμέρου ο βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.

Άκουσε με προσοχή το αίτημά τους για διάνοιξη διόδου στο λιμάνι του Ιμέρου που εκκρεμεί από τον Νοέμβριο του 2021, όταν οι προσχώσεις απέκλεισαν για πολλοστή φορά κάθε έξοδο προς την θάλασσα, εγκλωβίζοντας τα καΐκια που βρίσκονται μέσα σε αυτό και εμποδίζοντας, από την άλλη, τον ελλιμενισμό όλων των υπολοίπων που βρίσκονται στα ανοιχτά.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε φέτος, όταν μετά από καταγγελία που προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής, διακόπηκαν οι εργασίες για την διάνοιξη προσωρινής διόδου, με το αιτιολογικό της πιθανής πρόκλησης μείζονος περιβαλλοντικού κινδύνου.

Οι σαράντα επαγγελματίες αλιείς της περιοχής, όμως, βρίσκονται σε απελπισία, μη μπορώντας να βιοπορισθούν από το επάγγελμά τους, αναγκαζόμενοι να καταφεύγουν στα λιμάνια του Αγίου Χαράλαμπους και του Φαναρίου με δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους. 

 Άμεση ήταν η επικοινωνία του κ. Ιλχάν Αχμέτ με τον Σίμο Κεδίκογλου και την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λάγους.   Σε 20 μέρες θα κατατεθεί ο φάκελος στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από το Λιμενικό Ταμείο.     Την επίσπευση των διαδικασιών και εξεύρεση χρηματοδότησης θα ζητήσει από περιφερειάρχη και υπουργούς ο βουλευτής Ροδόπης για την υλοποίηση του έργου διάνοιξης διόδου στο λιμάνι του  Ιμέρου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: