Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Στα πλαίσια πραγματοποίησης πανελλαδικών δράσεων από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ - ΟΛΜΕ - ΟΙΕΛΕ για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας που αφορούν όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία η ΕΛΜΕ Ροδόπης προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα για την περιοχή της Θράκης (Έβρος, Ροδόπη και Ξάνθη) αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κοινή συγκέντρωση  την Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022 και ώρα 13:00 στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων και τη συμμετοχή τους στην παραπάνω κινητοποίηση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κήρυξε Στάση Εργασίας για την ημέρα αυτή για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στους τρεις Νομούς, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

της ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΘΕΜΑ: «Για την ανάδειξη των ζητημάτων της παιδείας και τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ, ύστερα από την κοινή σύσκεψη που είχαν στις 31/01/2022, συναποφάσισαν την πραγματοποίηση πανελλαδικών δράσεων για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας που αφορούν όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια, που γίνονται στις περιφέρειες της χώρας και στην Αθήνα, για την ανάδειξη των ζητημάτων της παιδείας, η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει στάσεις εργασίας, από τις 12.00 ως τη λήξη του ωραρίου.

Ειδικότερα για την περιοχή της Θράκης (Έβρος, Ροδόπη και Ξάνθη) αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κοινή συγκέντρωση  την Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2022 και ώρα 13:00 στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων και τη συμμετοχή τους στην παραπάνω κινητοποίηση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κήρυξε Στάση Εργασίας για την ημέρα αυτή για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στους τρεις Νομούς, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Την τελευταία, ιδιαίτερα, διετία η κατάσταση που διαμορφώνεται στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης είναι εκρηκτική. Η λειτουργία των σχολείων δίχως τη στοιχειώδη  μέριμνα του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, η προσπάθεια επιβολής της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης των νόμων 4692/20 και 4823/21, η μισθολογική υποβάθμιση (με ταυτόχρονες εκρηκτικές αυξήσεις  στις τιμές των αγαθών και της ενέργειας), η ένταση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, η δραματική υποβάθμιση των υποστηρικτικών δομών, οι κλειστοί πίνακες διορισμών με ένα σύστημα που ο κλάδος έχει απορρίψει, οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. (voucher 200 ευρώ) τη στιγμή που τα σχολεία σε επίπεδο υλικοτεχνικής και κτηριακής στήριξης, στην πραγματικότητα, έχουν εγκαταλειφθεί, ο αυταρχισμός και η αποψίλωση συνδικαλιστικών κατακτήσεων είναι μερικοί από τους παράγοντες που διαμορφώνουν μια δυστοπική πραγματικότητα.

Ως ΕΛΜΕ Ροδόπης θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την στήριξη του σχολείου διεκδικώντας την πλήρη ενίσχυση των εκπαιδευτικών στο πολυσύνθετο εκπαιδευτικό και μορφωτικό έργο τους.

                                                                 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία,
  • Μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία – Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα,
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά,
  • Αυξήσεις στους μισθούς,
  • Παιδαγωγική ελευθερία και Δημοκρατία στα σχολεία – κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους/σες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και στην συγκέντρωση που έχει εξαγγελθεί για την ΚΟΜΟΤΗΝΗ στις 23-02-2022 και ώρα 13:00μμ στην κεντρική πλατεία(τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία).

 

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 Βασιλειάδης Μιχάλης

 

 

Λίτσος  Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια: