Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Στο πλευρό των πολιτών ο Αντώνης Γραβάνης και η Σύμπραξη Προοπτικής.

 

Αναφορικά με την δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της πόλης και την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη Προοπτικής» δήλωσε τα εξής:

«Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων πρωτίστως για την διασφάλιση της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους και δηλώνουμε αντίθετοι στην ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ τοποθέτηση κεραιών.  Δεν εναντιωνόμαστε στην εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά στην έλλειψη θεσμικού και επιστημονικού πλαισίου το οποίο θα θέτει ξεκάθαρα όρια.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στηρίξαμε το ψήφισμα των κατοίκων και προτείναμε τα παρακάτω, τα οποία έγιναν αποδεκτά από το Δημοτικό Συμβούλιο:

1)      Ο Δήμος Κομοτηνής, ως άμεσα εμπλεκόμενος με σχολεία και παιδικό σταθμό στα 300 μέτρα,  να αναθέσει την υπόθεση στην νομική υπηρεσία  ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Σε συνεργασία με την επιτροπή των πολιτών να προσδιοριστεί η νομιμότητα της εγκατάστασης της κεραίας.

2)      Άμεσα η Υπηρεσία Δόμησης να προβεί σε αυτοψία για να ελεγχθούν «υπόνοιες» για πολεοδομικές παραβάσεις.

 

Επιπλέον αποφασίσθηκε ο Δήμος Κομοτηνής να ξεκινήσει έρευνα για όλες τις κεραίες που είναι εγκατεστημένες στα όρια του και το θεσμικό πλαίσιο που υφίσταται, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή στην τεχνολογική εξέλιξη αλλά και στην προάσπιση της υγείας και της  ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο Δήμος Κομοτηνής οφείλει να συνδράμει στον αγώνα των κατοίκων με πράξεις και όχι με «ευχολόγια». 

Για εμάς ο ρόλος κάθε δημοτικής αρχής είναι να στέκεται «μπροστάρης» στην εξεύρεση λύσεων των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών και όχι να εξωθείται σε αυτές, αρκούμενος έως τότε στην θέση του θεατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: