Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε οικισμούς του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών


 Με στόχο την καλύτερη δυνατή θωράκιση των οικισμών του ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων του συνεχίζει να υλοποιεί εργασίες αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και αποστραγγιστικών έργων σε οικισμούς του.

Η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας λόγω της χειμερινής περιόδου, στις Σάπες, το Βέλκιο, τη Νέα Σάντα, την Αετοκορυφή, το Λοφάριο, τα Άμφια, την Αρίσβη, την Παλαιά Κρωβύλη, τη Διώνη, τη Στρύμη, τον Έβρενο, το Ιάσιο, τα Πετρωτά, το Πάμφορο, την Καλλιθέα, τον Ίσαλο, το Βάκο, τα Αμάραντα, την Πελαγία, τη Νέα Πέτρα, την Εργάνη, την Ξυλαγανή, τον Ιμέρο, τους Προσκυνητές, τους Ασκητές κ.τ.λ. στοχεύει στην πρόληψη  και τον περιορισμό πιθανών προβλημάτων από τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα και στην προστασία ανθρώπων, περιουσιών, υποδομών και του περιβάλλοντος.


Παράλληλα ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών κινείται για τον ίδιο σκοπό και σε δύο άλλα επίπεδα:

·        την προκήρυξη τριών δημοπρασιών με αντιπλημμυρικά έργα μέσα από προγράμματα και δαπάνες του Δήμου

·        τη συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με έργα που θα εκτελέσει η ίδια στα όρια του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, σε σημεία αρμοδιότητας της.

Οι προσπάθειες για την αντιπλημμυρική προστασία θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και σε άλλους οικισμούς του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: