Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

«Παρέμβαση Αντώνη Γραβάνη κατά του ανοίγματος των καταστημάτων στις 10:00 στο Ν. Ροδόπης – Επικοινωνία του με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Σωτήρη Αναγνωστόπουλο»

 

Έπειτα από ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά την αλλαγή έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων, στις 6 Δεκεμβρίου 2021, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής προέβη σε κείμενο διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα, εκφράζοντας «τη δυσαρέσκεια των συναδέλφων και την αναστάτωση της τοπικής αγοράς για την αναποτελεσματικότητα του μέτρου της Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην αλλαγή του ωραρίου έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων του λιανεμπορίου και στην πόλη της Κομοτηνής ως αστικό κέντρο στις 10:00 π.μ .»

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής, η αλλαγή αυτή δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα συνωστισμού στην πόλη μας, καθώς πολλοί καταναλωτές επισκέπτονται την αγορά τις πρωινές ώρες συνδυάζοντας τις αγορές τους με τις συναλλαγές στις υπόλοιπες υπηρεσίες.  Η μη λειτουργικότητα εφαρμογής του μέτρου αυτού στην περιοχή,  έγκειται στο γεγονός ότι λόγω των τοπικών συνθηκών, το ωράριο τις αγοράς έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε το σύνολο των καταστημάτων να κλείνουν κατά τις μεσημεριανές ώρες και να ανοίγουν πάλι το απόγευμα.

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα σύμπραξης του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, για την άρση του εν λόγω μέτρου για την περιοχή της Κομοτηνής.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Αντώνης Γραβάνης, προέβη άμεσα σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας του καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, κάνοντας του γνωστή την κατάσταση στην περιοχή καθώς και το πάγιο αίτημα των τοπικών επιχειρήσεων για την άρση της απόφασης.

Έπειτα από την ανωτέρω παρέμβαση του ο κ. Γραβάνης, σε εκ νέου χτεσινή του επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, απέσπασε την δέσμευσή του ότι την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, για την ανακοίνωση νέων μέτρων, που θα εξαιρούν την περιοχή της Κομοτηνής από το μέτρο της έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων στις 10:00.

Εν αναμονή και της επίσημης ανακοίνωσης για την ικανοποίηση του αιτήματος του εμπορικού κόσμου της Κομοτηνής, ο Πρόεδρος Αντώνης  Γραβάνης, το Δ.Σ και στο σύνολό του το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο ευχαριστεί θερμά τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου για την άμεση ανταπόκριση του στο πρόβλημα, και την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των εμπόρων της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: