Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Αναφορά του βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ σχετικά με την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων στον δήμο Μαρωνείας –Σαπών της Π.Ε. Ροδόπης


 Κατατέθηκε σήμερα αναφορά από τον βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με την παράλληλη κατάθεση του ομόφωνου ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών καθώς και σχετικού αιτήματος του δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπολου, με την οποία ζητείται η αναίρεση της απόφασης περί ανάκλησης λειτουργίας του Λυκείου Ξυλαγανής και του 2 θέσιου μειονοτικού σχολείου του Αρσακείου και του οικείου νηπιαγωγείου.

Ζητείται επίσης η λειτουργία Λυκειακών τμημάτων μέσα στο Γυμνάσιο Ξυλαγανής από φέτος, προκειμένου να κρατηθεί ζωντανή η προοπτική επαναλειτουργίας του Λυκείου στο προσεχές μέλλον.   


Κυρία Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μαρωνείας-Σαπών, σύμφωνα με το οποίο διαφωνεί κάθετα και κατηγορηματικά με την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ.

Αυτό αφορά τόσο την αναστολή λειτουργίας του Γενικού Λυκείου Ξυλαγανής όσο και την αναστολή λειτουργίας του 2 θέσιου μειονοτικού σχολείου Αρσακείου.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με έγγραφο του δημάρχου το οποίο επίσης σας διαβιβάζω, σε περίπτωση που δεν αρθεί η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του Λυκείου Ξυλαγανής να θεσμοθετηθεί η λειτουργία Λυκειακών τμημάτων μέσα στο Γυμνάσιο, για να παραμείνει ζωντανή η προοπτική επαναλειτουργίας του Λυκείου στο άμεσο μέλλον.

 

Ο αναφέρων Βουλευτής,

 

Ιλχάν  Αχμέτ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: