Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Να σταματήσει ο εμπαιγμός της Πολιτείας, προς τους παλιννοστούντες


Η ελληνική πολιτεία τους υποσχέθηκε θέσεις εργασίας, στέγασης, ευημερία, ειρήνη.

Δεκάδες χιλιάδες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, πίστεψαν στο όνειρο και δέχθηκαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, στο χώρο της Θράκης.

Η ελληνική πολιτεία όμως αποδεικνύεται -για μια ακόμη φορά- ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ.

Χωρίς σχέδιο εγκατάστασης των Ποντίων, ταλαιπωρεί 30 χρόνια(!) οικογένειες που προσπαθούν να ζήσουν. Δεν φρόντισε καν για απλά σεμινάρια ελληνικής γλώσσας, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Οι περήφανοι όμως Πόντιοι, παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να εργάζονται σε δύο και τρεις δουλειές επιβιώνουν με αξιοπρέπεια, όπως έκαναν πάντοτε.

 Το τελευταίο διάστημα,δεκάδες χιλιάδες παλιννοστούντες αντιμετωπίζουν τα ειδοποιητήρια για την αποπληρωμή των οφειλών  για την πρώτη τους κατοικία, από τις τράπεζες.

Υπενθυμίζουμε στην Ελληνική Πολιτεία ότι έχει εγγυηθεί, αυτά τα δάνεια.

Συνεπώς δεν επιτρέπεται να γίνει κανένας απολύτως πλειστηριασμός.

ΗΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑκαταδικάζειανεπιφύλακτα την παρελκυστική τακτική των τραπεζών.

Τους προτείνουμε να πράξουν όπως σε όλα δάνεια, δηλαδή να αποπληρωθούν από την περιουσία του εγγυητή (στην προκειμένη περίπτωση του Κράτους).

Το κράτος επιβάλλεται να έχει συνέχεια και οι υποχρεώσεις του προς τους πολίτες να καλύπτονται αδιαλείπτως.

Ο κ. Σκυλακάκης δε, να απευθύνει την απαράδεκτη δήλωσή του ότι «σε επόμενη φάση με την καλύτερη ευκαιρία της οικονομίας, ελπίζω να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ουσιαστικότερα τους ανθρώπους που είναι σε δυσκολία», προς τις Τράπεζες. και όχι προς τους παλιννοστούντες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: