Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Αποτελεσματική επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο άλσος της Νυμφαίας

Επιτυχημένη έκβαση είχε η επιχείρηση κατάσβεσης  πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση μεταξύ των οικισμών Καρυδιάς και Πανδρόσου, βορειοδυτικά του περιαστικού δάσους της Νυμφαίας, τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 15 Αυγούστου 2021.

Με έγκαιρη και συντονισμένη επιχείρηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας, του στρατού, των αστυνομικών υπηρεσιών,  υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων εθελοντών που ενεργοποιήθηκαν στο πεδίο, περιορίστηκαν άμεσαοι πύρινες εστίες. Καθοριστική για την αίσια αντιμετώπιση της φωτιάς ήταν η συνδρομή επανδρωμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών  και συγκεκριμένα ενόςcanadair, δύο PZL και ενός ελικοπτέρου.

Σε σχετικό μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης υπογράμμισε :

-«Συγχαίρω τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την άμεση επέμβασή τους , τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας για την έγκαιρη ενεργοποίησή τους στο πεδίο, τον στρατό, τις αστυνομικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, των Δήμων για την αποτελεσματική κινητοποίηση τους. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με συνεργασία όλων των δυνάμεων επιτεύχθηκε γρήγορα ο περιορισμός και τελικά ο έλεγχος του πύρινου μετώπου.Καίριας σημασίας  για την επιτυχή εξέλιξητης μεγάλης επιχείρησης, ήταν η συμμετοχή και εναέριων πυροσβεστικών μέσων.Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα μας, για ενίσχυσητου έργου κατάσβεσης. 

Οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες και η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένουμε σε αυξημένη ετοιμότητα και τις επόμενες ημέρες.

Απευθύνω έκκληση για αποφυγή οποιασδήποτε δραστηριότητας θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς και πιστή τήρηση των μέτρων προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και παραμονής σε δάση και άλση που είναι σε ισχύ. Όλοι μαζί, ας προστατεύσουμε τον πράσινο πλούτο του τόπου μας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: