Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

4,8 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για τη φροντίδα και τη φιλοξενία παιδιών αδύναμων οικονομικά οικογενειών

 


Τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν θέσεις για τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς δίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος υπέγραψε τη σχετική απόφαση με την οποία θα διατεθούν πόροι ύψους4,8 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ για αυτό τον σκοπό, το προσεχές σχολικό έτος 2021-2022.

Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα εξασφαλίσει θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης(ΚΔΑΠ) σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ταυτόχρονα, θα εξασφαλίσει θέσεις και για παιδιά με αναπηρία σε εξειδικευμένες δομές, όπως κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες (ΚΔΑΠ - μεΑ).

Συνολικά, για το σχολικό έτος 2021-2022 θα εξασφαλιστούν 1850 θέσεις, από τις οποίες οι 200 αφορούν σε παιδιά με αναπηρία.

Με τη χρηματοδότηση της φιλοξενίας των παιδιών, η Περιφέρεια στηρίζει οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δίνοντας στους γονείς ήστους κηδεμόνες των παιδιώντη δυνατότητα να συνεχίζουν να εργάζονται ή να αναζητούν εργασία.

Φέτος μάλιστα, οι πόροι που διαθέτει η Περιφέρεια είναι σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και έτσι θα ωφεληθούν περισσότερες οικογένειες.

Με αυτή την αφορμή, ο κ. Περιφερειάρχης είχε συνάντηση στο γραφείο του με την Πρόεδρο των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, κυρία Δέσποινα Λεγγέτση (Αλεξανδρούπολη), και τα μέλη του ΔΣ των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών ΑΜΘ κυρία Σοφία Ανέστη (Κομοτηνή) και κ. Δημήτρη Κιόρολογλου (Δράμα), οι οποίοι τον ενημέρωσαν για ζητήματα που τους απασχολούν. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών κ. ΤζιχάνΙμάμογλου και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας κυρία Ζωή Κοσμίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: