Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου: Η κυβέρνηση αποκλείει το 1/3 των παιδιών από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης(ΚΔΑΠ) Δήμου Κομοτηνής

 


Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου μετά τη συνάντηση που είχε χθες με την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου σχετικά με τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού παιδιών από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κομοτηνής και την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης που πλήττει τους εργαζόμενους γονείς η υποστήριξη των οικογενειών με παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας θα έπρεπε να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αντίθετα με την κοινωνική αναλγησία που επιδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί το 1 στα 3 παιδιά που έκαναν αίτηση την φετινή χρονιά εκτός του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κομοτηνής. Είναι ενδεικτικό ότι φέτος οι εγγραφές στο ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής είναι μόλις 42, πέρσι ήταν 66, ενώ τα προηγούμενα χρόνια πάνω από 120. Η δικαιολογία ότι απορρίφθηκαν λόγω υπέρβασης εισοδηματικών κριτηρίων είναι αστεία και αβάσιμη, αφού τα όρια είναι πολύ υψηλά, εξωπραγματικά σχεδόν για την πλειοψηφία των εργαζομένων.

Στην ίδια κατά βάση αντίληψή της η κυβέρνηση διακόπτει την χρηματοδότηση που έδινε στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, ο οποίος από το σύνολο των 58 εγκεκριμένων προγραμμάτων υλοποίησε εν μέσω πανδημίας 18 προγράμματα. Η διακοπή της χρηματοδότησης οδηγεί στον αποκλεισμό από την άθληση εκατοντάδων ατόμων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και οδηγεί δεκάδες γυμναστές στην ανεργία. Η κυβέρνηση δείχνει την απέχθειά της στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού που δεν είχαν διακοπεί ποτέ από τη σύστασή τους το 1981 έως σήμερα, ενώ στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα άδεια ταμεία, αυξήθηκαν και εμπλουτίσθηκαν με νέο και πιο ευέλικτο οργανωτικό πλαίσιο».

Στη συζήτηση έντονη ήταν η ανησυχία της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ καθώς λόγω της μεγάλης μείωσης της χρηματοδότησης από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους κινδυνεύει να  υπονομεύει η άσκηση κοινωνικής πολιτικής και να απαξιωθούν κοινωνικές δομές, που υλοποιούν προγράμματα για την οικογένεια και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες ανάδειξης και προώθησης των ζητημάτων στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: