Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανού Πέτσα στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών

 


Υψηλού συμβολισμού και ουσιαστικού περιεχομένου επίσκεψη στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και στελεχών του Δήμου, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, πρόσφατα στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα.

Ο κ. Στυλιανός Πέτσας στη συνάντηση του με τον κ. Ντίνο Χαριτόπουλο στις Σάπες είχε την ευκαιρία να καταγράψει επί τόπου μείζονα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών και ν’ αποκτήσει προσωπική εμπειρία για κάποια θέματα αιχμής της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, αφού ενημέρωσε τον κ. Στυλιανό Πέτσα για τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του Δήμου, εκτός των άλλων, α) έθεσε για μία ακόμη φορά στον Αναπληρωτή Υπουργό το κοινωνικό πρόβλημα των αποζημιώσεων στους πληγέντες από χαλαζόπτωση το 2019, β) την υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης των νομίμως διαβιούντων στον προσωρινό οικισμό Ποντίων και το οριστικό κλείσιμο του και γ) την αναγκαιότητα δημιουργίας βασικών υποδομών, αναπλάσεων, αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού και ασφαλτοστρώσεων στο μόνιμο οικισμό Ποντίων στις Σάπες.

Παράλληλα, ο κ. Ντίνος Χαριτόπουλος τόνισε στον κ. Στυλιανό Πέτσα τη ζωτική σημασία που έχουν για το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών η αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης, η οικονομική στήριξη για την υλοποίηση παρεμβάσεων πολιτικής προστασίας και τα υπό ένταξη έργα που κατέθεσε ο Δήμος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών πιστοποίησε το δίκαιο των αιτημάτων και προτάσεων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών με επί τόπου επισκέψεις που πραγματοποίησε συνοδευμένος από το Δήμαρχο στον μόνιμο οικισμό Ποντίων, τον προσωρινό οικισμό Ποντίων και τη μειονοτική συνοικία στις Σάπες.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας, εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, υπόγραψε στον κατάλογο «Κύκλου Φίλων Αρχαίου  Θεάτρου Μαρώνειας», ο οποίος περιλαμβάνει προσωπικότητες που υποστηρίζουν την ένταξη του στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: