Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίαςγια την καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης


 Εναέριοι ψεκασμοί ακμαιοκτονίας με ULV εφαρμογή στο φυσικό περιβάλλον της ΠΕ Ροδόπης, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουλίου  2021, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησηςκουνουπιών που υλοποιείηΠεριφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ψεκασμοί ακμαιοκτονίας θα διενεργηθούν από αέρος στις ευρύτερες περιοχές των οικισμών, Γλυκονερίου, Μέσης, Γλυφάδας, Μητρικού, Παγουρίων, Πόρπης, Σάλπης, Διαλαμπής και Κοπτερού.

Σε υλοποίηση του προγράμματος, συνεχίζονται τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση, οι επίγειοι ψεκασμοί στο περιαστικό, φυσικό και αγροτικό σύστημα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, από ειδικά συνεργεία.

«Το έργο καταπολέμησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με συνδυασμό επίγειων, εναέριων μέσων και εφαρμογών, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. Με στόχο τον περιορισμό της όχλησης που προκαλούν τα κουνούπια καικύρια τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης.

Σημειώνεταιότι, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, είναι στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: