Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Παρεμβάσεις του βουλευτή Ροδόπης Δ. Χαρίτου για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Μαρώνειας και τη μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην παραλιακή ζώνη

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στηρίζει τα αιτήματα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Μαρώνειας και τη μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην παραλιακή ζώνη του Δήμου τους θερινούς μήνες. Ο βουλευτής κατέθεσε τα αιτήματα με αναφορές του στον υπουργό Υγείας Β.Κικίλια και ζητά απαντήσεις επί των συγκεκριμένων αιτημάτων του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.

Ακολουθούν οι αναφορές που κατέθεσε ο βουλευτής και τα ομόφωνα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Αναγκαία για την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών η μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών κατά τη θερινή περίοδο»

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υγείας Β.Κικίλια ως αναφορά το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών με θέμα: «Μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών κατά τη θερινή περίοδο», λόγω του αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος και της μεγάλης επισκεψιμότητας στην παραθαλάσσια περιοχή.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι για την επιτυχή αντιμετώπιση και πρόληψη εκτάκτων περιστατικών, είναι απαραίτητη η παρουσία ασθενοφόρου τουλάχιστον τους θερινούς μήνες. Ο Δήμος στηρίζει έμπρακτα το αίτημά του προσφέροντας χώρο στο δημοτικό κατάστημα Μαρώνειας και καλύπτοντας τις λειτουργικές δαπάνες.

Επισυνάπτεται το ψήφισμα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2021       

 

Α «Ψ Η Φ Ι Σ ΜΑ
του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών κατά την θερινή περίοδο

Η ενίσχυση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της
Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας και της παραλιακής ζώνης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών κατά τη θερινή περίοδο είναι επιτακτική, για την ανάπτυξη ασφαλούς τουρισμού, λόγω του αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος και της μεγάλης επισκεψιμότητας στα σπουδαία ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της και στην παραθαλάσσια περιοχή της.
Για την επιτυχή αντιμετώπιση και πρόληψη εκτάκτων περιστατικών που μπορούν να
εμφανισθούν, είναι απαραίτητη η παρουσία ασθενοφόρου στη Μαρώνεια και την ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης του Δήμου.
Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών προτίθεται να συνδράμει στην υλοποίηση της δομής
προσφέροντας χώρο στο δημοτικό κατάστημα Μαρώνειας και συμβάλλοντας στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της και σε ότι άλλο του ζητηθεί.
Καλούμε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας να προχωρήσει άμεσα στην θεσμοθέτηση της παρουσίας του ασθενοφόρου στην ευαίσθητη τουριστικά και κοινωνικά περιοχή της παραλιακής ζώνης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες.»
- Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α.Β. και θα
κοινοποιηθεί στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας, στον Περιφερειάρχη Ανατολικής
Μακεδονίας-Θράκης και στους Βουλευτές του Ν. Ροδόπης.
Η απόφαση αυτή πήρε αριθ. – 43 - / 2021.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Ανάγκη αναβάθμισης του Περιφερειακού Ιατρείου Μαρώνειας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Υγείας Β.Κικίλια ως αναφορά το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών με θέμα: «Αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Μαρώνειας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο», στο οποίο επισημαίνονται οι λόγοι για τους οποίους είναι αναγκαία η ενίσχυση και αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Επισυνάπτεται το ψήφισμα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

                                                                                                                       Αθήνα, 11 Ιουνίου 2021

Ο καταθέτων βουλευτής

Χαρίτου Δημήτρης

 

Ψ Η Φ Ι Σ ΜΑ
του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Μαρώνειας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο

«Η ευρύτερη περιοχή της Μαρώνειας παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην υγειονομική ασφάλεια των πολιτών. Οι δύσκολες κλιματολογικές, χιλιομετρικές αποστάσεις από τις δομές υγείας, η κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού τους θερινούς μήνες, η παρουσία επισκεπτών για τις πολιτιστικές κλπ εκδηλώσεις, είναι μερικές από τις προκλήσεις που επιβάλλουν την ενίσχυση και αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας δομής υγείας της περιοχής, με στόχο τη διαχρονική και πολύπλευρη βελτίωση του επιπέδου υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην αναβάθμιση του Περιφερειακού
Ιατρείου Μαρώνειας και τη μετατροπή του σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, με
παράλληλη ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του και την ενίσχυση του με τεχνολογικό εξοπλισμό.
Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών προτίθεται να συνδράμει στην υλοποίηση της αναβάθμισης προσφέροντας δωρεάν χώρο για τη λειτουργία του Ιατρείου στο δημοτικό κατάστημα Μαρώνειας και καλύπτοντας τις λειτουργικές δαπάνες του και ότι άλλο του ζητηθεί».
- Το παρόν ψήφισμα ν’ αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή της 4ης
Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης και να κοινοποιηθεί στη Υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στους Βουλευτές Ν. Ροδόπης.
Η απόφαση αυτή πήρε αριθ. – 44 - / 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: