Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ο Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου στην απεργία της 6ης Μαΐου «Οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, να διεκδικήσουν την αλλαγή πολιτικής»

 


Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε στη χθεσινή απεργία και τις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κομοτηνή, κατέθεσε στεφάνι και σε δήλωσή του ανέφερε:

Οι εργαζόμενοι και η νέα γενιά αυτήν την περίοδο εν μέσω πανδημίας δέχονται ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα από τις πιο επιθετικές δυνάμεις του κεφαλαίου. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας δεκαετίες πίσω, εκεί που δεν υπήρχε ωράριο εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ με το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή. Αφού ανέτρεψε τις κατακτήσεις των εργαζομένων επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται σήμερα να δώσει την χαριστική βολή και να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει και με τη βούλα το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με τα 10ωρα εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις απολύσεις, την καταπάτηση των δικαιωμάτων κα.

Ας γνωρίζουν ότι δε μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη και πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας με τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία στο περιθώριο, με τους εργαζόμενους εξουθενωμένους οικονομικά.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους ενωμένους να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, να διεκδικήσουν την αλλαγή πολιτικής, να διεκδικήσουν μία άλλη πορεία για την χώρα σε δημοκρατική κατεύθυνση.

Το ρολόι της ιστορίας δε θα γυρίσει πίσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: