Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Συντηρήσεις και καθαρισμοί στις εισόδους της Κομοτηνής και στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της ΠΕ Ροδόπης

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν. Τσαλικίδη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας και συγκεκριμένα από Δευτέρα 26 έως και την Παρασκευή 30 Απριλίου, θα προχωρήσουν σε εργασίες καθαρισμού κεντρικών νησίδων οδικών οδών αρμοδιότητας της ΠΕ Ροδόπης. Αντίστοιχες εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στις δύο εισόδους της πόλης της Κομοτηνής, όπου θα προχωρήσει και αντικατάσταση του σημαιοστολισμού όπου απαιτείται.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται με εργώδη ρυθμό η τακτική συντήρηση και  καθαρισμοί στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και με στόχο τη λειτουργικότητα της κίνησης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.Με την συνδρομή μηχανημάτων και προσωπικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, εκτελούνται καθαρισμοί στα ερείσματα των δρόμων από χόρτα, κλαδιά και δέντρα, που εμποδίζουν την ορατότητα και την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Υπό εκτέλεση βρίσκονται παράλληλα και παρεμβάσεις οριζόντιας σήμανσης-διαγραμμίσεων των οδικών οδών. 

«Η μέριμνα για το οδικό περιβάλλον είναι διαρκής. Αποβλέπει στην ασφαλή πρόσβαση και την άνετη μετακίνηση των πολιτών, την αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας μας.Παράλληλα,μέσω των καθαρισμών, επιδιώκουμε να παρέμβουμε προληπτικά για τον περιορισμό των κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιών, κατά την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά σε λίγες ημέρες»» ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: