Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Ιλχάν Αχμέτ: Στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής η νέα μονάδα παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ

Τον αντιπρόεδρο Βασίλη Ταπατζά και τον ταμεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, Γιώργο Χατζηαθανασίου, δέχθηκε στο γραφείο του ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, ανταποκρινόμενος στο αίτημά τους για συστράτευση των τοπικών φορέων ενόψει της πρόκλησης για την δημιουργία μιας δεύτερης μονάδας της ΔΕΗ στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Οι δύο συνδικαλιστές ενημέρωσαν διεξοδικά τον βουλευτή Ροδόπης για την απόφαση της Ρυθμικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), να χορηγήσει άδεια παραγωγής ρεύματος για νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο στη ΔΕΗ, στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και ότι το επόμενο και σημαντικότερο  βήμα θα είναι η επιλογή της ΑΗΣ/ΔΕΗ για την τοποθεσία κατασκευής του νέου εργοστασίου, μεταξύ Κομοτηνής και Λαυρίου, όπου ήδη λειτουργούν μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ.

Όπως τονίστηκε στην συνάντηση,  εφόσον προχωρήσει η δεύτερη μονάδα της ΔΕΗ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, σε συνδυασμό με το εργοστάσιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,που αφορά και αυτό σε παραγωγή ενέργειας με φυσικό αέριο, θα υπάρξει εκ νέου μία ώθηση προς την θετική κατεύθυνση για τη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, ώστε να προσελκύσει νέες επενδύσεις, που θα σημάνουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης και αναβίωση μιας σχεδόν απονεκρωμένης ΒΙΠΕ, όπως είναι σήμερα η πάλαι ποτέ ακμάζουσα Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.        

Ο Ιλχάν Αχμέτ τόνισε προς τους δύο εκπροσώπους του κόσμου της εργασίας στη Ροδόπη ότι στο πλαίσιο του πορίσματος για τα αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης, θα επιδιώξει να ενταχθεί ως επίσημο αίτημα του πολιτικού κόσμου της χώρας η ένταξη της δεύτερης μονάδας της ΔΕΗ στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ΒΙΠΕ Κομοτηνής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: