Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Δημήτρης Χαρίτου: Άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με υγειονομικά πρωτόκολλα

Τα σημάδια κόπωσης που παρουσιάζουν οι πολίτες εξαιτίας του παρατεταμένου και αποτυχημένου lockdown και οι καθημερινές εικόνες συνωστισμού ακόμη και σε επαρχιακές πόλεις, αποδεικνύουν ότι κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας και δεν αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, που επιθυμεί την σταδιακή επιστροφή στην κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας. Η κυβέρνηση προσπαθεί  να πείσει πως ο μοναδικός υπαρκτός κίνδυνος είναι ο συνωστισμός στις πλατείες και δημόσιους χώρους, ενώ δεν έχει λάβει μέτρα για τις πραγματικές εστίες υπέρ μετάδοσης όπως οι χώροι εργασίας κα.

Την ίδια ώρα όλοι και περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν την άποψη της αποσυμπίεσης της κοινωνίας με τη λήψη μέτρων, όπως το ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης με αυστηρά πρωτόκολλα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Ενώ και οι φορείς του κλάδου τάσσονται υπέρ του ανοίγματος της εστίασης, αλλά με όρους και στήριξη από την κυβέρνηση, καθώς ο κλάδος τους είναι από τους πλέον πληττόμενους της οικονομίας που δεν έχει στηριχτεί επαρκώς από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί την επιστημονική κοινότητα, τους επιχειρηματίες του κλάδου αλλά κυρίως την ίδια την κοινωνία, να συνειδητοποιήσει ότι το lockdown έχει οδηγήσει τους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, στα όρια τους και να προχωρήσει στην υιοθέτηση μέτρων, που θα διασφαλίσουν την κοινωνική ζωή με υγειονομικούς κανόνες, όπως ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: