Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου: Το 8ωρο δεν είναι φάντασμα του παρελθόντος. Έρχεται από το παρελθόν με τους αγώνες και τις θυσίες του κόσμου της εργασίας

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με αφορμή την αναφορά στο υπό κατάρτιση εργασιακό νομοσχέδιο που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε:

Σε μια χρονική στιγμή που πολλοί από τον κόσμο της εργασίας δεν γνωρίζουν αν πράγματι είναι ή θα παραμείνουν εργαζόμενοι.

Σε μια στιγμή που, αν αποσωληνωθεί η οικονομία από τη μικρή έστω  αυτή στήριξη που λαμβάνει, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εκτιναχθεί η ανεργία στα υψηλά ποσοστά των μνημονιακών χρόνων. Αυτήν τη στιγμή ο Κ.Μητσοτάκης φαίνεται ότι επέλεξε ως ευκαιρία για να ξεθεμελιώσει το οκτάωρο, να γιγαντώσει την ελαστική εργασία, δηλαδή με λίγα λόγια, να μετατρέψει σε ζούγκλα τον χώρο της εργασίας. Ακυρώνοντας ταυτόχρονα τις ελάχιστες εγγυήσεις του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82, αφήνοντας τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους.

Ποιους κοιτάζει στην πραγματικότητα στα μάτια ο κος Μητσοτάκης, όπως ισχυρίζεται; Τον κόσμο της εργασίας ή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα;

Το 8ωρο δεν είναι φάντασμα του παρελθόντος. Έρχεται από το παρελθόν με τους αγώνες και τις θυσίες του κόσμου της εργασίας.

Είναι το φάντασμα που πλανιέται πάνω τις οικονομικές ελίτ, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ανάπτυξη πάντως για όλους, όπως ισχυρίζεται ο κος Μητσοτάκης, με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, δε μπορεί να υπάρξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: