Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 54 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

54 χρόνια μετά την 21η Απριλίου 1967 η μνήμη παραμένει άσβεστη και πολλές προδοτικές πράξεις εκείνης της περιόδου στοιχειώνουν και σήμερα την Ιστορία αυτού του τόπου.

54 χρόνια μετά, θυμόμαστε, διδασκόμαστε, αγωνιζόμαστε για να κάνουμε την Δημοκρατία μας βαθύτερη, ουσιαστικότερη, καλύτερη, πιο δίκαιη και ισότιμη για όλους τους συμπολίτες μας, για όλο τον Λαό.

54 χρόνια μετά, στρέφουμε σήμερα την μνήμη μας σε εκείνους που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για να γίνει παρελθόν η επτάχρονη εκτροπή. Στον πρώτο μάρτυρα της 21ης Απριλίου, τον συντοπίτη  μας Παναγιώτη Ελλή, που δολοφονήθηκε εκείνη την ημέρα στον Ιππόδρομο των Αθηνών και αποτέλεσε την εμβληματική μορφή της αντίστασης που ακολούθησε.

Θυμόμαστε σήμερα τις ανεξίτηλες συνέπειες που άφησε η Χούντα των Συνταγματαρχών στο πολύπαθο σώμα της Μειονότητας μας στην Θράκη, με την περεταίρω περιστολή των όποιων δικαιωμάτων και κατακτήσεων εκείνης της περιόδου, μερικές εκ των οποίων παραμένουν εκκρεμείς έως και τις μέρες μας, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την κατάργηση των εκλεγμένων επιτροπών για την διαχείριση της βακουφικής μας περιουσίας.

Δεν ξεχνάμε την Χούντα και δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Γιατί η Δημοκρατία, όπως έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, είναι ζήτημα Αγώνα, καθημερινού και αδιάκοπου Αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: