Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ο Αντιδήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Χ. Καρύδης παραθέτει το έργο της Δημοτικής Αρχής ως έμπρακτη απάντηση στην κριτική Π. Βουτσά

 


« Ο κάθε οικισμός έχει τη δέουσα προσοχή και δεν υπάρχουν διακρίσεις» δηλώνει ο κ. Καρύδης

 Αναλυτική απάντηση στην κριτική που δέχθηκε η δημοτική αρχή Μαρωνείας-Σαπών από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ξυλαγανής Παναγιώτη Βουτσά, εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Χαράλαμπος Καρύδης παραθέτοντας το έργο της Δημοτικής Αρχής . Ο κος Καρύδης δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό «απαξίωση» , που καταλογίζει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, για την Ξυλαγανή, αντιθέτως –όπως ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος- η δημοτική αρχή επιδεικνύει την «δέουσα προσοχή». Καλεί, μάλιστα, τον κο Βουτσά, αντί να ασκεί αίολη κριτική, να συνδράμει επί της ουσίας στην επίλυση των προβλημάτων.

Αυτούσια η απάντησή του:

«Κύριε Βουτσά μιλάτε για απαξίωση σε έναν τόπο τον οποίο οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής είναι εμφανείς σε ανθρώπους που θέλουν να δουν πραγματικά και όχι σε ανθρώπους που κρίνουν απλά για να ακούγονται και να κρύβονται πίσω από τον μανδύα του αδικημένου και του απαξιωμένου χωρίς να διεκδικούν πραγματικά

Για τα λεγόμενα σκουπίδια που μιλάτε πέριξ των κάδων αναρτώντας και φωτογραφία να σας θυμίσω ότι έχουν μαζευτεί 2 φορές στην θητεία της δημοτικής αρχής και μετά από κουβέντα των 2 μας είχατε πει ότι θα βγάζατε ανακοινώσεις και θα το λέγατε στα καφενεία για να σταματήσει αυτή η κατάσταση (κι αν κάνω λάθος διορθώστε με) αλλά ξέχασα εσείς είστε ο καλός αλλά απαξιωμένος από την δημοτική αρχή και εμείς οι κακοί που απαξιώνουμε τον τόπο που τρέχουμε μέρα και νύχτα αλλά εσάς δεν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σας και σας αρκεί το να ακούτε περιστασιακά τα τεχνητά προβλήματα κάποιων κατοίκων του οικισμού που αντιπροσωπεύουν ελάχιστο ποσοστό του οικισμού.

Στις εργασίες των εργατών του κοινωφελούς προγράμματος που αναφερθήκατε τα αποτελέσματα είναι καθημερινά χειροπιαστά με καθαριότητα σε όλο τον οικισμό, στο γήπεδο και στο κλειστό της Ξυλαγανής, στα σχολεία, στην παιδική χαρά και σε άλλους χώρους αλλά και την αποψίλωση και τον καθαρισμό που έγινε στα παλιά νεκροταφεία που είχαν περιέλθει σε μια κατάσταση πλήρης απαξίωσης από τους προηγούμενους αιρετούς άρχοντες του τόπου και μετά από πολλές δεκαετίες και δόθηκε η τιμή που αρμόζει στους προγόνους και στα μνήματα του παλαιού νεκροταφείου του οικισμού.

Όσο για την εγκατάλειψη της αγροτικής οδοποιίας που αναφέρατε να σας θυμίσω μόνο ότι το γκρέιντερ έχει περάσει 2 φορές από τον κάμπο του οικισμού και έχουν πέσει πάνω από 50 φορτηγά υλικού αλλά η ουσία του θέματος είναι ότι δεν πήγατε ούτε μια ημέρα να υποδείξετε κάποιο πρόβλημα που υπάρχει και στη συνομιλία που είχαμε δεν σας απαγόρεψε κανένας να πάτε να δείξετε κάποια προβλήματα απλά βολευτήκατε και πάλι στα λεγόμενα ότι δεν σας υπολογίζει κάνεις από την δημοτική αρχή και τους αντιδημάρχους. Όσες φορές έχουν γίνει παράπονα από δημότες για προβλήματα της αγροτικής οδοποιίας έχουν εισακουστεί και λυθεί από τους αντιδημάρχους από όπου και αν προέρχονται.

Επίσης για την μη παρουσία στο δημοτικό κατάστημα της Ξυλαγανής την ημέρα Τρίτη του δημάρχου και των αντιδημάρχων και την επίσκεψη δημοτών για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον οικισμό, επειδή δεν σας πληροφόρησαν ορθά ή κάπου στην διαδρομή διαστρεβλώθηκαν οι πληροφορίες σας, να σας πω ότι υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση και εισακούστηκαν και καταγράφηκαν σε ένα εξαιρετικό κλίμα και από τις 2 πλευρές τα προβλήματα από τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου κύριο Ηλία Εμιρζά.

Τα προβλήματα κύριε Βουτσά του κάθε οικισμού είναι γνωστά με σχεδιασμό και υπομονή αλλά λύνονται και άλλα μπαίνουν σε προγραμματισμό για να μπορέσουν να λυθούν ας μην ξεχνάμε βέβαια και από την αρχή της θητείας μας ένα έργο ανάσα για τον οικισμό και εννοώ βεβαίως τον καθαρισμό του ρέματος που περναει μέσα από τον οικισμό. Αν θέλετε πραγματικά να ασχοληθείτε καθημερινά με το χωριό σας και όχι μόνο όταν το επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος σας ,είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε θα διευκολύνει την καθημερινότητα των συνδημοτών μας.

Κύριε Βουτσά είναι ότι καλύτερο να διεκδικείτε για τον τόπο σας αλλά να είστε σίγουρος ότι ο κάθε οικισμός έχει την δέουσα προσοχή και δεν υπάρχουν διακρίσεις στις οποίες αναφέρεστε».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: