Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ Ο ΠΑΝΟΣΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ Γ.ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Μεγάλη τιμή για το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών και ιδιαίτερα την γενέτειρα του, τις Σάπες, αποτελεί η χθεσινή ομόφωνη εκλογή του συμπατριώτη μας Διακόνου κ. Γρηγορίου Φραγκάκη στο εξαιρετικά τιμητικό και σημαντικό αξίωμα του Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ύστερα από εισήγηση της Α.Θ. Παναγιώτητας του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα, ευχήθηκε στον Αρχιγραμματέα καλή δύναμη και ευλογία του Θεού στο έργο του και του εξέφρασε την υπερηφάνεια του συνόλου της κοινωνίας για την προαγωγή του.

Ο Αρχιγραμματέας σπούδασε στα τμήματα Θεολογικής και Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το 2008 χειροτονήθηκε σε διάκονο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου και το 2017 προήχθη σε Υπογραμματέα της.

Η χειροτονία του νέου Αρχιγραμματέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο βαθμό του Πρεσβυτέρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: