Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Την ευαρέσκειά της προς τους βουλευτές του Νομού εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

 

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε συνέχεια του υπ΄αριθ. 36/2021 από 23-02-2021 εγγράφου μας προς τους βουλευτές του Νομού Ροδόπης, με το οποίο αιτηθήκαμε την πραγματοποίηση συναντήσεών  μας, προκειμένου να τους γνωρίσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας ,τόσο σε τοπικό όσο και σε κλαδικό επίπεδο, να τους υποβάλλουμε τις προτάσεις μας που αφορούν στην επίλυση αυτών και να αιτηθούμε την εκ μέρους των βουλευτών εκδήλωση ενεργειών – παρεμβάσεων για την προώθηση των ζητημάτων μας και την επίλυση αυτών, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Προεδρείου της Ένωσής μας παρουσία και του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα, με όλους τους τοπικούς βουλευτές ως ακολούθως:

 Α) Παρασκευή 26-02-2021 και ώρα 19.00΄,συνάντηση στο γραφείο της Ένωσής μας με τον βουλευτή Ροδόπης της Ν.Δ. κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Ευριπίδη.

 Β) Δευτέρα 01 Μαρτίου και ώρα 10.00, συνάντηση στο γραφείο του με τον βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. ΙΛΧΑΝ Αχμέτ.

 Γ) Δευτέρα 01 Μαρτίου και ώρα 12.00, συνάντηση στο γραφείο του με τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  κ. ΧΑΡΙΤΟΥ Δημήτριο.

 Στις συναντήσεις μας, ενημερώσαμε αναλυτικά τους βουλευτές για τα προβλήματα που μας απασχολούν και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση των προτάσεών μας για την επίλυση αυτών. Επίσης παραδώσαμε το υπ΄αριθ. 42/2021 από 26-02-2021 Υπόμνημά μας, καθώς και το υπ΄αριθ. 100/7/8 από 10-02-2021 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας.

 Από πλευράς των βουλευτών του τόπου μας, μας δηλώθηκαν τα εξής:

 Α) Ο κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ Ευριπίδης,  αφού μας ευχαρίστησε όχι μόνο για τη διαχρονική συνεργασία μας, αλλά κυρίως για όσα με αυταπάρνηση προσφέρουν οι Αστυνομικοί της Ροδόπης στην τοπική μας κοινωνία για την ασφάλεια των συμπολιτών μας, μας διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να επιτύχει ό,τι περισσότερο μπορεί από τα θέματα που συζητήσαμε, όπως  έπραξε και στο παρελθόν.

Δήλωσε πως είναι αναγκαίο σε κάθε διεκδίκηση μας να είμαστε ενωμένοι, συντονισμένοι και ρεαλιστές στην προσέγγιση και  θα καταφέρουμε αρκετά.

Μας διαβεβαίωσε ότι πρόκειται να διεκδικήσει νέο εξοπλισμό ασφαλείας και κυρίως αλεξίσφαιρα γιλέκα που προστατεύουν τη ζωή των Αστυνομικών καθώς και αλεξίσφαιρες σκοπιές, αύξηση της κάλυψης των Οργανικών μας θέσεων με δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος ενόψει της αναβάθμισης της Εισόδου Νυμφαίας, επίλυση του στεγαστικού ζητήματος για το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών που βρίσκεται εδώ και χρόνια σε άθλια κατάσταση , ένταξη της Ροδόπης στο πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ , καθώς  και την επέκταση της χορήγησης του επιδόματος απομακρυσμένων και παραμεθορίων περιοχών στο αστυνομικό προσωπικό. Παράλληλα θα θέσει το ζήτημα της αναγνώρισης του επαγγέλματος του Αστυνομικού ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό.

 Β) Ο κ. ΙΛΧΑΝ Αχμέτ, μας γνωστοποίησε ότι το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε τα αιτήματα των αστυνομικών της Ροδόπης, με παρεμβάσεις και ερωτήσεις του στη Βουλή, διαβεβαιώνοντάς μας παράλληλα ότι θα αναλάβει άμεσα νέες πρωτοβουλίες για τις οποίες θα μας κρατά ενήμερους .

Την επομένη της συνάντησής μας, μας ενημέρωσε ότι υπέβαλε Ερώτηση την υπ΄ αριθ.  4708/2.3.2021 που απευθύνεται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υπουργό Οικονομικών , η οποία περιλαμβάνει τα μείζονα οικονομικά μας ζητήματα με εξέχον εκείνο της αναγνωρίσεως του επαγγέλματός μας ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό, καθώς και της καταβολής του επιδόματος των 100 ευρώ ειδικά για τους υπηρετούντες και αποσπώμενους στην Δ.Α. Ροδόπης αστυνομικούς , επίσης ότι υπέβαλε και την από 02-03-2021 Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  για την άμεση επίλυση του ακανθώδους προβλήματος υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Ροδόπης, που προσλαμβάνει δραματικό πλέον χαρακτήρα.

 Γ) Ο κ. ΧΑΡΙΤΟΥ Δημήτριος, μας έκανε γνωστό ότι το προηγούμενο διάστημα ανέδειξε πολλά από τα αιτήματα των αστυνομικών στη Βουλή με παρεμβάσεις και ερωτήσεις που αφορούσαν στην ανάγκη κάλυψης των μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, στην ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στο μεθοριακό σταθμό Νυμφαίας, στην επάνδρωση και λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος Μεταγωγών που έχει ιδρυθεί από το 2011, καθώς και την παροχή προστατευτικών και άλλων μέσων εξοπλισμού για την ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων μας, ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια της πολιτών της περιοχής. Μας διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλίες για να προωθήσει τα αιτήματά μας  στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τις οποίες θα μας ενημερώνει.

Από πλευράς μας, εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας για την άμεση ανταπόκριση και των τριών βουλευτών του Νομού Ροδόπης στο αίτημά μας για συνάντηση,  την προσοχή με την οποία αφουγκράστηκαν τα ζητήματά μας και για την εκ μέρους τους δήλωση ότι θα εκδηλώσουν άμεσες ενέργειες για την ανάδειξη - επίλυσή τους, αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους .

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, δηλώνει ότι θα συνεχίσει σθεναρά τον αγώνα του, με κάθε μέσο και προς πάσα κατεύθυνση,  για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας και για τη διασφάλιση παροχής ποιοτικότερων υπηρεσιών ασφάλειας  στους συμπολίτες μας που υπηρετούμε.

 

 

 

 

 

                                                                                                                                 

                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ Ευστάθιος

6978161047

 

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Νικόλαος

6945021214 




Δεν υπάρχουν σχόλια: