Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Παρεμβάσεις του δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών για τους Δασικούς Χάρτες της Ροδόπης

Με πολλαπλές παρεμβάσεις και με επιστολή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς και την κοινοποίηση της προς κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, περιφερειάρχη ΑΜΘ και υπηρεσιακούς παράγοντες ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος έθεσε τα τεράστια προβλήματα που έχουν ανακύψει στην περιοχή του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών με την ανάρτηση των δασικών χαρτών της Ροδόπης και ζητάει την αναθεώρηση και επικαιροποίηση τους.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου:

 

 «Πρόσφατα έγινε η ανάρτηση των δασικών χαρτών της Ροδόπης και δημοσιοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου τους.

Μία ανάλυση και επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών αναδεικνύει τις σοβαρές στρεβλώσεις και τα κενά που καταγράφουν οι χάρτες αφού σύμφωνα μ’ αυτά θίγονται ιδιωτικές ιδιοκτησίες, μεγάλος αριθμός δικαιούχων αγροτών βγαίνουν εκτός των προγραμμάτων επιδοτήσεων, εκτάσεις που αξιοποιούνται σήμερα για γεωργικές χρήσεις εμφανίζονται ως δασικές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα και αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Σας παρακαλούμε άμεσα, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριστικής έγκρισης των δασικών χαρτών, να επανεξετασθούν οι αντίστοιχοι που αφορούν το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλήψεις του, να εναρμονισθούν σύμφωνα με την σύγχρονη κατάσταση και πραγματικότητα, να επικαιροποιηθούν και ν’ αναρτηθούν εκ νέου, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που εμφανίσθηκαν, ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη σε πολλούς πολίτες, κυρίως αγρότες και κτηνοτρόφους, και να ανακουφισθούν από την πιθανή συρρίκνωση των εισοδημάτων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: