Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειακού Δ/ντή Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Κωνσταντίνου Μπαντίκου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης συγχαίρει τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής που συμμετείχαν στο έργο ERASMUS+ Our-Town, τα αποτελέσματα του οποίου παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή εκδήλωση στις  26-02-2021. 

Μέσα από μια διαδικασία που απαιτούσε συνεργασία, εφευρετικότητα και καινοτόμο πνεύμα, οι μαθητές με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών τους, δημιούργησαν, αρχικά, περίπου 150 «προσκλήσεις», που συνδέονται με αντίστοιχους κωδικούς QR, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Ξυλαγανής – Κεντρική Πλατεία, Δημοτικό Σχολείο, Λαογραφικό Μουσείο. Με το σκανάρισμα του κωδικού από το κινητό τηλέφωνο του επισκέπτη θα εμφανίζεται μια «πρόκληση», μετά τη λύση της οποίας θα παρουσιάζονται πληροφορίες για την περιοχή. 

Πρόκειται για μια διαδικασία που θα εμπλουτίζεται συνεχώς και ενέχει το στοιχείο τόσο του παιχνιδιού, όσο και της γνώσης του τόπου μας, της ιστορίας του και του πολιτισμού μας- ήθη, έθιμα, μαγειρική, ασχολίες των κατοίκων.

Θεωρούμε το εγχείρημα ιδιαίτερα έξυπνο και πρωτότυπο, τόσο στη σύλληψη όσο και στην εφαρμογή του, αφού συνδέει την εκπαιδευτική κοινότητα με την τοπική κοινότητα, προκαλώντας το ενδιαφέρον των μαθητών να ασχοληθούν και με άλλα θέματα, άμεσα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα και την πορεία της ζωής των κατοίκων του τόπου τους και της ευρύτερης περιοχής, άξιο να το μιμηθούν και άλλες σχολικές μονάδες.

 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: