Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΞ προς τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Ντίνο Χαριτόπουλο για την ψηφιοποίηση του τοπικού Λαογραφικού Μουσείου.

 


Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής προχωρά σε μια πρωτοβουλία ψηφιοποίησης , ανάδειξης και αξιοποίησης του Λαογραφικού Μουσείου Ξυλαγανής. Στόχος είναι το Μουσείο μας να εκσυγχρονισθεί , να ψηφιοποιηθεί η συλλογή με τρόπο που να μπορεί να προβάλλεται στο διαδίκτυο και στα σχολεία όλης της χώρας και να καταστεί επισκέψιμο σε συλλόγους, μαθητές ή τουρίστες της περιοχής.
Για το σημαντικό αυτό έργο θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Βουλευτή Ροδόπης και συμπατριώτη μας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού προσκάλεσε ειδικούς στο χωριό μας προκειμένου να δρομολογήσει την εκπόνηση μελέτης, την ένταξη του έργου σε σχετικά προγράμματα και να επιτύχει την αντίστοιχη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Ντίνο Χαριτόπουλο, ο οποίος σε συνεργασία με τον Υπουργό μας αποφάσισε ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών να καταστεί φορέας υλοποίησης του έργου. Στόχος του Συλλόγου μας είναι το Μουσείο της Ξυλαγανής να ενταχθεί ως τοπόσημο στον Πανελλήνιο Χάρτη του Υπουργείου Πολιτισμού, αναδεικνύοντας την ιστορία μας και προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια: