Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Ερωτήματα- προτάσεις του Α.Γραβάνη σχετικά με την αντισεισμική προστασία σχολικών και άλλων κτιρίων του Δήμου Κομοτηνής.


Επιστολή στον Δήμαρχο κ. Γκαράνη Ιωάννη απέστειλε ο επικεφαλής της  παράταξης Σύμπραξη Προοπτικής Αντώνης Γραβάνης σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου Κομοτηνής στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών και άλλων κτιρίων.

Αναλυτικά η επιστολή:

 «Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

  Τις τελευταίες ημέρες γίναμε όλοι μάρτυρες του μεγάλου σεισμού που έπληξε την Ελασσόνα της Θεσσαλίας, από τον οποίο ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα μεν, αλλά οι υλικές ζημιές είναι πολύ μεγάλες και όπως όλα δείχνουν το μέγεθός τους θα αυξηθεί έως ότου πάψει η σεισμική δραστηριότητα, που έστω και ασθενώς συνεχίζεται ακόμα.

Από την άλλη πλευρά όμως, η δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι συνάνθρωποί μας στη Θεσσαλία, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα “καμπανάκι” εγρήγορσης για όλη την Ελλάδα και να προτρέψει όλους τους φορείς να ελέγξουν την αντισεισμικότητα των κτιρίων που έχουν στην ευθύνη τους καθώς ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο απολύτως απρόβλεπτο και μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

Με αυτή την αφορμή και πάντα με σεβασμό στο δράμα των συνανθρώπων μας, καλούμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Κομοτηνής να ενημερώσει τους δημότες και την παράταξή μας για τα εξής θέματα:

- Ποια είναι η κατάσταση των κτιριακών υποδομών που έχει στην ευθύνη του ο Δήμος Κομοτηνής, αναφορικά πάντα με την αντισεισμική τους θωράκιση. Ειδικότερα δε, το ερώτημα αφορά τα σχολικά κτίρια, αλλά και τα κτίρια στα οποία γίνεται μαζική συγκέντρωση ατόμων.

-Έχουν εκδοθεί πιστοποιητικά πυρασφάλειας για τα σχολικά και τα υπόλοιπα κτίρια ευθύνης του Δήμου Κομοτηνής;

- Υπάρχει και ποιο είναι το σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης ενός ενδεχόμενου σεισμού (πάντα σε ότι αφορά το κομμάτι ευθύνης και τις αρμοδιότητες του Δήμου Κομοτηνής);

- Έχουν γίνει ασκήσεις αντιμετώπισης/διαχείρισης ενός ενδεχόμενου σεισμού σε κτίρια ευθύνης του Δήμου Κομοτηνής; Αν ναι, πότε και με ποια αποτελέσματα; Αν όχι, γιατί;

- Υπάρχει κάποιου είδους προγραμματισμός για δράσεις ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με το ενδεχόμενο αντιμετώπισης ενός σεισμού;

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα συγκεκριμένα πολύ σοβαρά ζητήματα, και επειδή η πρόληψη αποτελεί τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης, κρούουμε τον «κώδωνα του κινδύνου»  και καταθέτουμε τα παραπάνω ερωτήματα.

 Τέλος, η παράταξη μας προτείνει την συνεργασία μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και του Τ.Ε.Ε. Θράκης για τον αντισεισμικό έλεγχο και έλεγχο στατικότητας όλων των σχολικών και άλλων κτιρίων του Δήμου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: