Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Αμέτ Ιλχάν: Η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει και την ενημέρωση σε καραντίνα

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οπτικοακουστικά μέσα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ,  «η κυβέρνηση επιχειρεί όλο αυτό το διάστημα να βάλει και την ενημέρωση σε ’καραντίνα’, έχοντας επιβάλλει ένα μονότονο κυβερνητικό μονόλογο σε όλα τα μέσα ενημέρωσης από όπου εξορίζεται συστηματικά η άποψη και οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Επιπλέον επισήμανε πως η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει την ελευθερία της Τέχνης, αλλά και την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή, εξασφαλίζοντας επιπλέον πόρους για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Κλείνοντας την ομιλία του καλωσόρισε τις θετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν τα περιφερειακά κανάλια και τον τοπικό τύπο, τονίζοντας τον καθοριστικό τους ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών.

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 με θέμα: «Να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν σε περιοχές που παρουσιάζουν έντονες γεωμορφολογικές ιδιομορφίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: