Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εφ’ όλης της ύλης συνεργασία για τα θέματα του Δήμου Κομοτηνής

Με ατζέντα τον Δήμο Κομοτηνής και την αναπτυξιακή του προοπτική, συναντήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Γιάννη Γκαράνη, στο γραφείο του τελευταίου.  

Ο Ιλχάν Αχμέτ έτυχε αναλυτικής ενημέρωσης από τον κ. Γκαράνη για τα εξελισσόμενα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης και των οικισμών του δήμου που χτυπήθηκαν βαρύτατα από την πρόσφατη θεομηνία, όπως ήταν το Μαυρομμάτι, αλλά και ευαίσθητα σημεία εντός του πολεοδομικού ιστού της Κομοτηνής όπως είναι οι οδοί Φιλιππουπόλεως και Ομήρου, που δοκιμάζονται κάθε φορά από πλημμυρικά φαινόμενα,και η χρίζουσα άμεσης αποκατάστασης ανατολική είσοδος της Καρυδιάς.  

Παράλληλα, ο κ δήμαρχος προέβη σε εκτενή ενημέρωση για την επιχειρούμενη εκ μέρους του δήμου διευθέτηση του προβλήματος με τους τίτλους ιδιοκτησίας στον οικισμό του Ηφαίστου καθώς και για την πρόοδο των εργασιών μετεγκατάστασης του οικισμού του τέρματος της οδού Αδριανουπόλεως στην ευρύτερη περιοχή του Κικιδίου.

Από την πλευρά του βουλευτή Ροδόπης ζητήθηκε ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής, τα έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού που έχει αναλάβει να υλοποιήσει ο δήμος Κομοτηνής, για την εξέλιξη των μελετών στο λιμάνι του Φαναρίου και του μεγάλου έργου της αποχέτευσης που υλοποιείται εκεί, για την εγρήγορση του δήμου στην αντιμετώπιση της πανδημίας στον γενικό πληθυσμό και στα σχολεία που βρίσκονται πλέον σε πλήρη λειτουργία.

Επισημαίνεται, τέλος, ο σκεπτικισμός που εκφράσθηκε από τον δήμαρχο και τον βουλευτή για τις προωθούμενες αλλαγές από το υπουργείο Εσωτερικών στην εκλογή των αιρετών της Τ.Α., με την επιβολή ενός ακραία πλειοψηφικού συστήματος, που αναιρεί κάθε έννοια αναλογικότητας στις διοικήσεις των δήμων καθώς και για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα για την σύνταξητου πορίσματος της διακομματικής για την Θράκη.    

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στην δήλωσή του μετά την συνάντηση με τον κ. Γιάννη Γκαράνη, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για την ενημέρωση που είχε από τον δήμαρχο Κομοτηνής και τόνισε ότι η στενή συνεργασία των θεσμικών εκπροσώπων της Ροδόπης σε όλα τα επίπεδα αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη επιτυχή έκβαση των διεκδικήσεων στην Αθήνα. 

«Χαίρομαι που είμαι σε θέση να πω ότι στο πρόσωπο του κ. Γκαράνη αναγνωρίζω έναν εργατικό, ενωτικό και αποτελεσματικό δήμαρχο με τον οποίο έχω μια πολύ καλή επαφή και συνεργασία», καταλήγει στη δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης.       

Δεν υπάρχουν σχόλια: