Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Σε ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου απάντησε ο υπουργός Υγείας

«Ο υπουργός Υγείας αρνείται τα προβλήματα στελέχωσης στα Κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου και ωραιοποιεί την κατάσταση»

Απαντώντας ο υπουργός Υγείας στα αιτήματα που έθεσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου για προσλήψεις προσωπικού στα Κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, αρνείται να αναγνωρίσει τα προβλήματα στελέχωσης που υπάρχουν σε αυτά και ωραιοποιεί την κατάσταση.

Συγκεκριμένα αρνείται την κάλυψη της κενής θέσης στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Σαπών, που παραμένει κενή από τον Δεκέμβρη του 2020 λόγω συνταξιοδότησης, με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

Όπως επίσης αρνείται την κάλυψη μίας (1) θέσης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου, όταν γνωρίζει ότι οι δυο υπάρχουσες θέσεις παιδιάτρων είναι μόνο στα χαρτιά, αφού η μία τελεί σε μακροχρόνια άδεια και η άλλη είναι αποσπασμένη σε άλλη υγειονομική μονάδα, τη στιγμή μάλιστα που το Κέντρο Υγείας καλύπτει τις τεράστιες ανάγκες μια μεγάλης περιοχής.

Ενώ στο αίτημα των υγειονομικών, που κατέθεσε ο βουλευτής, για εγκατάσταση ΙSOBOX στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου για λόγους καλύτερης διαχείρισης των περιστατικών covid19 και ασφάλειας του προσωπικού, έδειξε πλήρη αδιαφορία αποδεικνύοντας τη σημασία που δίνει σε δομές που είναι Κέντρα Αναφοράς COVID, όπως το Κέντρο Υγείας Ιάσμου και σήμερα πλέον και Εμβολιαστικό Κέντρο.

Η κυβέρνηση με την απάντηση της επιβεβαιώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας και αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες για αρνητικές επιπτώσεις στην υγειονομική κάλυψη, τη μέριμνα και την περίθαλψη των κατοίκων των περιοχών που καλύπτουν τα Κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: