Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας

-Με την συμμετοχή της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης-

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/1 στην Κομοτηνή συμβολική συγκέντρωση από τον Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, “στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης φοιτητικών συλλόγων καθώς και μαθητικών συλλόγων ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση”, όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος.

Στη συμβολική συγκέντρωση συμμετείχαν και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, αλλά και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης. Οι συγκεντρωμένοι μεταξύ άλλων φώναξαν συνθήματα όπως «Απ’ τα ιδρύματά μας δε λείπει αστυνομία, δώστε λεφτά-καθηγητές-βιβλία» και «Δώστε λεφτά για ΜΕΘ – Παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία», ενώ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιραζόταν στους διερχόμενους ανακοίνωση με τα αιτήματα του συλλόγου. Στο τέλος της συγκέντρωσης το πανό του Συλλόγου κρεμάστηκε έξω απ’ τη φοιτητική λέσχη.

Μεταξύ άλλων ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «τα Πανεπιστήμια συμπληρώνουν σε λίγο καιρό έναν ολόκληρο χρόνο κλειστά και εμείς παλεύουμε να σπουδάσουμε χωρίς συγγράμματα και με τηλεκπαίδευση μετ- εμποδίων. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πάρει το παραμικρό μέτρο για όλα αυτά, αλλά ανακοίνωσε ότι θα δώσει 30 εκατ για αστυνομικές δυνάμεις στις σχολές!!! Ετοιμάζει νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο!

Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις αλλά από προσλήψεις μελών ΔΕΠ για να μπορούν να γίνονται τα μαθήματα με αποφυγή συγχρωτισμού, σε μικρές ομάδες. Τα 30 εκατομμύρια το Υπουργείο Παιδείας τα βρήκε σε χρόνο dt για την αστυνομία στις σχολές. Αντιθέτως, για τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό, για τη διαμόρφωση των κτηριακών υποδομών στις Σχολές και στις εστίες εδώ και μήνες μας λένε ότι ‘δεν υπάρχουν λεφτά’. Έφτασαν στο σημείο να διώχνουν τους φοιτητές απ’ την εστία ‘Ευκτήμων’ εν μέσω πανδημίας, βάζοντάς τους σε μεγάλα έξοδα και αναγκάζοντάς τους να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία τη δικιά τους αλλά και των οικογενειών τους!

Απαιτούμε:
 

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση προς ψήφιση στην Βουλή. Καλούμε την Πρυτανεία του ΔΠΘ να καταδικάσει το νομοσχέδιο .

  • Με ευθύνη του κράτους να επιτραπεί η μετακίνηση για όσους φοιτητές το επιθυμούν ή το έχουν ανάγκη στις πόλεις που σπουδάζουν, για να οργανώσουν καλύτερα το διάβασμα τους και να συμμετάσχουν ομαλά στην εξεταστική.

  • Να λυθεί ΤΩΡΑ το πρόβλημα παροχής ζεστού νερού και θέρμανσης στους εστιακούς φοιτητές!

  • Την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών στην ηλεκτρονική εξεταστική και την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

  • Την ΑΜΕΣΗ διανομή των συγγραμμάτων.

  • Μετά την ολοκλήρωση της εξεταστικής να ανοίξουν όλα τα τμήματα και να πραγματοποιηθούν δια ζώσης τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: