Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Νέες υπηρεσίες από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, θέλοντας να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους, ώστε να μη στερηθούν το διάβασμα και τη χαρά της ανάγνωσης, γιατί η ανάγνωση προσφέρει απίστευτη παρηγοριά, μειώνει το άγχος, μας δίνει θάρρος και μας κάνει να νιώθουμε πιο ολοκληρωμένοι και ευτυχισμένοι, προσφέρει στο κοινό  τις παρακάτω υπηρεσίες από την  Πέμπτη 13 Ιανουάριου 2021:

1.        «Δανεισμός με παραγγελία»

Διαδικασία:

1.       Οι χρήστεςαναζητούν βιβλιογραφία στον Ηλεκτρονικό Κατάλογο του OPEN ABEKT της Βιβλιοθήκης στον σύνδεσμο: https://komotinilib.openabekt.gr/. Τον σχετικό σύνδεσμο μπορούν να τον ακολουθούν και από την ιστοσελίδα του Δήμου www.komotini.gr (Αρχική Σελίδα- openABEKT ).

2.       Στη συνέχειααποστέλλουν e-mail στη διεύθυνση: vivkomot@otenet.gr  με τα στοιχεία των βιβλίων που βρήκαν στον κατάλογο OPEN ABEKT - και είναι διαθέσιμα για δανεισμό, αναγράφοντας υποχρεωτικά τα προσωπικά τους στοιχεία (Αριθμός Μέλους Βιβλιοθήκης,Ονοματεπώνυμο, Κινητό Τηλέφωνο) καθώς και τα στοιχεία των βιβλίων που επιθυμούν (αριθμός εισαγωγής ,τίτλος), όπως αυτά αναγράφονται στον Ηλεκτρονικό Κατάλογο.

3.       Οι χρήστες μπορούν εναλλακτικά να πραγματοποιούν τις παραγγελίες τους καλώντας  στο τηλέφωνο 25310 22589έχοντας άμεσα διαθέσιμα τα προσωπικά τους στοιχεία (Αριθμός Μέλους Βιβλιοθήκης, Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Κινητό Τηλέφωνο) καθώς και τα στοιχεία των βιβλίων που επιθυμούν (αριθμός εισαγωγής,τίτλος)

  1. Η Βιβλιοθήκη θα κάνει την προετοιμασία και θα ενημερώνει τους χρήστες ώστε να ορίσει την παραλαβή με ραντεβού στην είσοδο της Βιβλιοθήκης. 
  2. Η παραλαβή και επιστροφή των βιβλίων θα γίνεται καθημερινά από τις 8:00 έως τις 14:30αποκλειστικά με προγραμματισμένη συνάντηση στην είσοδο της  βιβλιοθήκης.

Η εξυπηρέτηση των αιτημάτων θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας χρόνου υποβολής των αιτημάτων.

2.       Η Βιβλιοθήκη στο σπίτι σας…. σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κομοτηνής  δίνουν τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να απολαύσουν την ανάγνωση των βιβλίων που διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας, κατανοώντας τη σπουδαιότητα της μοναδικής συντροφιάς του βιβλίου στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες. Περισσότερες πληροφορίες  στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης,2531022589 καθώς και στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου στο τηλέφωνο 25310 72173.

Ενημερώνουμε το κοινό μας ότι η  Βιβλιοθήκη λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού και του κοινού της,  καθώς όλα τα βιβλία θα παραδίδονται με όλες τις προφυλάξεις για τη νόσο covid-19 (μάσκα, γάντια, τοποθέτηση των βιβλίων σε σακούλα) και όλα τα δανειζόμενα βιβλία με την επιστροφή τους στη Βιβλιοθήκη κρατούνται σε καραντίνα, σε ξεχωριστό χώρο για 72 ώρες. Δεν επιτρέπεται η χρήση του υλικού από άλλον αναγνώστη, χωρίς την μεσολάβηση του ασφαλούς χρόνου καραντίνας του υλικού (72 ώρες).

Η παραλαβή γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μετά από τη σχετική ενημέρωση από τη Βιβλιοθήκη και ΜΟΝΟ με προγραμματισμένο ραντεβού στην είσοδο της Βιβλιοθήκης.Για τη μετάβαση στην Βιβλιοθήκη χρησιμοποιείτε τον κωδικό 3 - μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία.

Για να  δανειστεί κάποιος χρειάζεται κάρτα. Εάν δεν διαθέτετε, τότε θα χρειαστεί πρώτα να ζητήσετε την έκδοσή της.

Ο κάθε χρήστης μπορεί να δανειστεί μέχρι τρία αντίτυπα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε  με τη Βιβλιοθήκη τις εργάσιμες ημέρες, από 8:00 έως 14:30, στο τηλέφωνο 25310 22589.

Δεν υπάρχουν σχόλια: