Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών εξελίχθηκε με προγραμματισμό και άμεσα ένα ολοκληρωμένο και στοχευμένο σχέδιο  παρεμβάσεων αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινόμενων και προβλημάτων που εμφανίσθηκαν στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου και σε όλους τους οικισμούς του από το πρωί, με ιδιαίτερη ένταση των βροχοπτώσεων και της συγκέντρωσης μεγάλου όγκου νερών από τα ορεινά προς τα πεδινά.  

Με κέντρο την άμεση ενεργοποίηση και κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, του Δημάρχου, των αιρετών σε θέσεις ευθύνης και των υπαλλήλων σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πολιτικής προστασίας και ιδιωτών που εκλήθηκαν με μηχανήματα, ξετυλίχθηκε ένα πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων που είχε ως αποτέλεσμα την έγκυρη  και έγκαιρη προστασία ανθρώπων, ζώων και περιουσιών, την αντιμετώπιση εκτεταμένων πιθανών καταστροφών και την αποκατάσταση της εσωτερικής δικτύωσης και κυκλοφορίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε μερική εκκένωση του οικισμού του Λοφαρίου, μεριμνώντας παράλληλα για την φροντίδα των κατοίκων του, ιδιαίτερη μέριμνα υπήρξε για τις  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες  και για τη μετακίνηση των μαθητών από τους γύρω οικισμούς που εγκλωβίσθηκαν στις Σάπες, ενώ προέβη στη σίτιση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Τα σχολεία του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών παραμένουν κλειστά και σήμερα 13 Ιανουαρίου.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος  επικοινώνησε άμεσα και ενημέρωσε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο.

Παράλληλα, ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και ανακήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών στο όλο αυτό εγχείρημα της παρέμβασης του συνεργάσθηκε άψογα με την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δασαρχείο και τις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τους οποίους και ευχαριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: