Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Αργά τη νύχτα χθες ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης παρενέβη προς τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο, ζητώντας του άμεση κινητοποίηση για την καταγραφή, την αποτίμηση και την αποζημίωση των ζημιών που υπέστη μεγάλο μέρος των καλλιεργειών της Ροδόπης, κυρίως στην περιοχή του Δήμου Μαρώνειας- Σαπών και Φιλύρας-Αρριανών. 

Ο Διοικητής διαβεβαίωσε τον Βουλευτή, ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες όλο το προσωπικό του ΕΛΓΑ και αν χρειαστεί και πρόσθετος αριθμός γεωπόνων θα βγει για την καταγραφή των ζημιών και θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αποζημίωσης. 

Σε δήλωση του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αφού ευχαρίστησε τον Αντρέα Λυκουρέτζο για την άμεση ανταπόκριση του τόνισε με νόημα: 

«Οι ζημίες που έγιναν για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν ότι ο νομός μας είναι ανοχύρωτος στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και της διοικητικής αναποτελεσματικότητας. Είναι ανάγκη εκτός από την τοπική αυτοδιοίκηση να κινητοποιηθεί άμεσα και η Περιφέρεια. Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειαρχης Π. Ε. Ροδόπης πρέπει να κηρύξουν το Νομό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δια της Πολιτικής Προστασίας για να μπορέσουμε μετά να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση ζημιών και υποδομών. Δεν πρέπει να επιδείξουμε επουδενί τη νωχελικότητα και την αδιαφορία που επιδείχθηκε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αντιστοιχεί για να μη χάνουμε συνέχεια ευκαιρίες σε βάρος των ανθρώπων μας και της περιοχής μας. Σε κάθε περίπτωση εμείς ως βουλευτές είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε, όπως και όσο χρειάζεται»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: