Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΙΛΧΑΝ ΑΜΕΤ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΡΙΑΝΩΝ


ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια Βασίλειο

Κύριε Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω επιστολή του δημάρχου Αρριανών της Π.Ε. Ροδόπης, όπου καταγράφονται οι αντιρρήσεις ως προς το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού σε σχέση με την  Επιλογή Εμβολιαστικών Κέντρων στον δήμο του.

Πρόκειται για τα περιφερειακά ιατρεία των οικισμών Φιλλύρας και Κέχρου τα οποία δεν καλύπτουν συνολικά τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού αλλά και οικισμών γειτονικών δήμων και επιπλέον δεν προκύπτει με κανέναν τρόπο η σκοπιμότητα επιλογής τους έναντι άλλων ιατρείων στον συγκεκριμένο Δήμο. 

Επιπλέον φαίνεται ότι δεν εξετάστηκε ως παράγοντας το υφιστάμενο προσωπικό που υπηρετεί στα ιατρεία και η δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο σημαντικό και μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Μια πιο ορθολογική πρόταση θα μπορούσε να είναι η επιλογή και των τεσσάρων μεγάλων περιφερειακών ιατρείων του Δήμου, Φιλλύρας, Αρριανών, Κέχρου και Οργάνης ή κάποιος άλλος συνδυασμός περισσότερο λειτουργικός για τον τοπικό πληθυσμό.

Συνεπώς, ζητούμε να επανεξεταστεί σοβαρά η επιλογή των εμβολιαστικών κέντρων στην περιοχή του Δ. Αρριανών ώστε να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή λύση για την εξυπηρέτηση των πολιτών και εν τέλη την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Ο αναφέρων βουλευτής,

Ιλχάν ΑΧΜΕΤ, Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια: