Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 


Ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες λόγω  του κορωνοϊού, οργανώνει τη δράση «Μένουμε στο σπίτι ασφαλείς… και πολιτιστικά ενεργοί».

          Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ενεργοποίησης της δημιουργικής έκφρασης όλων των πολιτών, ατομικά και συλλογικά, ώστε να καταγραφεί και να διασωθεί η ιστορική μνήμη και η σύγχρονη πραγματικότητα.

          Αναλυτικά η πρωτοβουλία του Δήμου περιέχεται στην κάτωθι ανακοίνωση:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στο πλαίσιο της εορταστικής δράσης του Δήμου και λαμβάνοντας υπόψη την γενικότερη κατάσταση που βιώνουμε, εξαιτίας του κορονοϊού Covid-19, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, λαμβάνει την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μιας πολιτιστικής δράσης, προσαρμοσμένης στις νέες συνθήκες, με τίτλο «Μένουμε στο σπίτι ασφαλείς… και πολιτιστικά ενεργοί».


Η δράση αυτή θα αφορά την καταγραφή παλιών εθίμων του Δωδεκαημέρου της Παραμονής των Χριστουγέννων, των Χριστουγέννων, της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, της Πρωτοχρονιάς, των Παραμονής των Φώτων και των Φώτων (Μπάμπω, Κάλαντα, Μωμόγεροι, παραδοσιακές συνταγές, παιχνίδια, γουρουνοχαρά κλπ), όλων των οικισμών του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, αλλά και για το πως βιώνουν οι νέοι τα παραδοσιακά δρώμενα και πως τα ενσωματώνουν στη σύγχρονη ζωή.

Καλούμε τους συλλόγους, τις οικογένειες, τους δημότες να καταγράψουν τα έθιμα, εντός του οικογενειακού πλαισίου, τηρώντας πάντοτε τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του ΕΟΔΥ, με κινητό τηλέφωνο, κάμερα ή ηχογράφηση και να τα αποστείλουν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: paidsta@gmail.com. Η διάρκεια του υλικού δεν πρέπει να ξεπερνά τα τρία λεπτά. Το χρονικό πλαίσιο της δράσης ορίζεται από τις 23-12-2020 έως τις 8-01-2021.

Το υλικό, το οποίο θα συγκεντρωθεί, θα δημοσιευθεί ολοκληρωμένο, με το πέρας των εορτών.

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών παρακινεί όλους τους δημότες να αναβιώσουν τα πολιτιστικά έθιμα, ακόμη και στο σπίτι, διατηρώντας την τεράστια παρακαταθήκη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Ελπίζουμε η αναπόληση των ηθών και των εθίμων να ζεστάνει τις καρδιές σας, αυτές τις γιορτινές μέρες και σας ευχόμαστε καλές εορτές!

 

   ΔΗΜΟΣ

ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: