Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΞΥΛΑΓΑΝΗ

 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας - Σαπών, στη συνεδρίαση του την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, έλαβε ομόφωνα το κάτωθι ψήφισμα:

            Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας – Σαπών εκφράζει την έντονη ανησυχία και προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας για την πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της στην Ξυλαγανή.

          Καλεί όλους όσους εμπλέκονται στο θέμα να επανεξετάσουν την απόφαση τους γιατί λόγοι εθνικοί, οικονομικοί, τουριστικοί, υγειονομικοί και κοινωνικοί επιβάλλουν τη συνέχισης της λειτουργίας του.

Η περιοχή είναι παραμεθόριος και έχει ανάγκη την παρουσία των τραπεζών, για την ενίσχυση της συνοχής της και την συγκράτηση του πληθυσμού της. Η Τράπεζα Πειραιώς ως διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας κληρονόμησε ως πελάτες τους αγρότες της περιοχής, που είναι το σημαντικότερο πληθυσμιακό στρώμα της. Στις δραματικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, το κλείσιμο ενός τραπεζικού υποκαταστήματος θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού η μετάβαση τους στα κοντινότερα υποκαταστήματα θα είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Συγχρόνως οι πολίτες της τρίτης ηλικίας, που δεν είναι χρήστες των νέων τεχνολογιών θα βρεθούν σε αδιέξοδο και απομόνωση, ενώ η ευρύτερη περιοχή την οποία καλύπτει το εν λόγω κατάστημα έχει τουριστική προοπτική.

          Επιπρόσθετα υπενθυμίζει ότι ο Δήμος Μαρωνείας – Σαπών είναι πελάτης και στηρίζει ευρύτερα την Τράπεζα Πειραιώς.     

 

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας – Σαπών διαμαρτύρεται έντονα προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για την απόφαση της και της ζητάει να την ανακαλέσει.

Το παρόν ψήφισμα αποφασίστηκε να αποσταλεί:

1.στο Γραφείο Πρωθυπουργού,

2.στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης,

3.στον Γεώργιο Ζαββό, Υφυπουργό Οικονομικών, Αρμόδιο για Χρηματοπιστωτικό Σύστημα,

4.στην Κεντρική και Περιφερειακή Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς,

5.στον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Ροδόπης,

6.στον κ.  Δημήτριο Χαρίτου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης και

7.στον κ. Ιλχάν Αχμέτ, Βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Ροδόπης

8.στον κ. Χρήστο Μέτιο, Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.

9.στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: