Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

«Ολοκλήρωση έργων αντιπυρικής προστασίας και ενέργειες Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης για επέκταση αεροδιαδρόμου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο για την προσγείωση πυροσβεστικών αεροσκαφών»

 


Η επισκόπηση της πορείας υλοποίησης εργασιών που αφορούν στη διαμόρφωση αντιπυρικών ζωνών κι ο προγραμματισμός νέων αντίστοιχων παρεμβάσεων  στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, απασχόλησανσε συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ροδόπης.

Με τη διάθεση μηχανημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης, εκτελέστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα εργασίες, για τη διαμόρφωση αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή των Σαπών και του Προφήτη Ηλία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.Ανάλογες εργασίες που στοχεύουν στην αντιπυρική προστασία των περιοχών στην Παραλία Πετρωτών, στο Μίσχο, στον Σώστη, στο Ληνό και στην περιοχή του ορεινού καταφυγίου του Ιάσμο συνεχίζουν να υλοποιούνται.

Με την ολοκλήρωση των έργων που πραγματοποιήθηκαν αναδείχθηκε η σημασία της επέκτασης του αεροδιαδρόμου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή που θα εξυπηρετεί την προσγείωση πυροσβεστικών αεροσκαφών για την άμεση επέμβαση σε εκδήλωση πυρκαγιών.

«Συνδράμουμε με τα μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών ΈργωνΠΕ Ροδόπηςγια την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων. Στην συνάντηση εργασίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συζητήσαμε για τις αντιπυρικές ζώνες, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν δρομολογηθεί σε πολλαπλά σημεία στη Ροδόπη, με βάση και τις μελέτες που εκπόνησε η Διεύθυνση Δασών.Σε αγαστή συνεργασία Περιφέρεια, Δήμοι και Δασική Υπηρεσία συνεχίζουμε απαραίτητες δράσεις για την αντιπυρική προστασία. Η επέκταση του αεροδιαδρόμου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο θα ολοκληρώσει ένα σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: