Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Κατάθεση αναφοράς του Ιλχάν Αχμέτ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την στελέχωση της Δ.Α. από τους αστυνομικούς της Ροδόπης


ΠΡΟΣ: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κ. Χρυσοχοΐδη Μιχαήλ 

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα αναφορά μου, σας διαβιβάζω κατάλογο αιτημάτων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και παρακαλώ για την άμεση επίλυση του ακανθώδους προβλήματος υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Ροδόπης, που προσλαμβάνει δραματικό πλέον χαρακτήρα. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που κατατίθεται ένα τέτοιου είδους αίτημα, χωρίς όμως να προκύπτει ορίζοντας επαρκών λύσεων.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

                                                                 Ο αναφέρων βουλευτής 

Ιλχάν Αχμέτ, Ροδόπης


Απάντηση Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη σε Αναφορά του Ιλχάν Αχμέτ για την στελεχιακή ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διά του υφυπουργού κ. Ελευθερίου Οικονόμου στην από 09-09-2020με αριθμό2676 αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιλχάν Αχμέτ και αφορούσε την υποστελέχωση τηςΔ.Α. Ροδόπης.

Στην απάντηση του το Υπουργείο υποστηρίζει πως «σε ό,τι αφορά στη Διεύθυνση Αστυνομίας (Δ.Α.) Ροδόπης, προκηρύχθηκε, κατά τις τακτικές μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, ικανός αριθμός θέσεων προσωπικού διαφόρων βαθμών, οι οποίες καλύφθηκαν στο σύνολό τους, ενώ -δέον να σημειωθεί ότι-προς ενίσχυση του Τμήματος Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης (Τ.Ε.Φ.Κ.Κ.) Κομοτηνής διατίθενται δύο αστυνομικοίυπάλληλοι».

Σε άλλο σημείο της απάντησης τονίζεται ότι “κατά το χρονικό διάστημα από 01-08-2019 έωςκαι 13-09 2020, στην ως άνω Δ.Α. Ροδόπης  έχουν κατανεμηθεί 28 οχήματα διαφόρων τύπων και κατηγοριών, ενώ  έχει  προγραμματισθεί  η  περαιτέρω  ενίσχυσή  της,  μέσω συγχρηματοδοτούμενωνευρωπαϊκών προγραμμάτων από το«Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας.»”

Αναφέρεται επίσης ότι «τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής  Ακτοφυλακής,  καθώς  και  της  Ελληνικής  Αστυνομίας  και  του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,  της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μόνο πρώην Ν. Δωδεκανήσου), καθώς και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στις Μονάδες Προκαλύψεως της ηπειρωτικής μεθορίου (Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης), στη νήσο Σκύρο και στις τοπικές κοινότητες Ζίρου και Παλαιοκάστρου του Δήμου Σητείας, χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό (100) ευρώ».

Να σημειωθεί όμως ότι η λήψη του συγκεκριμένου επιδόματος αποτελεί πάγιο αίτημα και των αστυνομικών υπαλλήλων που υπηρετούν στην Δ.Α. Ροδόπης.   

Υπενθυμίζεται ότι στην Αναφορά που είχε κάνει ο κ. Ιλχάν Αχμέτ απευθύνοντας η έκκληση της άμεσης ενίσχυσης της Δ.Α. Ροδόπης με την δραματική έκκληση του τοπικού Σωματείου που ανέφερε μεταξύ άλλων: « Ενισχύστε  τις  αστυνομικές  Υπηρεσίες  της  Ροδόπης  με  το  ανθρώπινο  δυναμικό  που απαιτείται στις ερχόμενες έκτακτες μεταθέσεις. Τιμήστε την προσπάθεια και ανταμείψτε αυτούς που εργάζονται σκληρά για τον ακριτικό αυτό τόπο δίνοντας επίδομα παραμεθορίου, όπως σε τόσους δημοσίους υπαλλήλους,γιατί δεν ανεχόμαστετην διάκρισηαυτή, σε τέτοιους μάλιστα καιρούς. Από την μεριά μας εκφράσαμε απερίφραστα την αγάπη και την αφοσίωση μας στην  πατρίδα και τους Νόμου της. Απαιτούμε να δούμε καλύτερες ημέρες για την Αστυνομία και συνεπώς για τις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων στον τόπο μας».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι όπως ανέφεραν ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης που επισκέφθηκαν πρόσφατα στο γραφείο του τον κ. Ιλχάν Αχμέτ, στην Δ.Α. Ροδόπης από τις 456 υπάρχουσες οργανικές θέσεις καλύπτονται επίσημα οι 403 ενώ η πραγματική υπάρχουσα δύναμη ανέρχεται σε μόλις 374 αστυνομικούς υπαλλήλους.             

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: