Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου: Αναιτιολόγητη απομάκρυνση προϊσταμένου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης

Κατέθεσα στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο την αίτηση θεραπείας του επί εξαετία αναπληρωτή προϊσταμένου του Διοικητικού-Οικονομικού Τμήματος Ροδόπης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, την απαντητική επιστολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και την ανακοίνωση-καταγγελία που εκδόθηκε από τον Ενιαίο Σύλλογο Εργαζομένων της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Αναμένω τον έλεγχο και την απάντηση εκ μέρους του Υπουργού για την νομιμότητα ή μη των πράξεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Η απόφαση απομάκρυνσης του ανωτέρω υπαλλήλου από την θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου του Διοικητικού-Οικονομικού Τμήματος Ροδόπης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης είναι αναιτιολόγητη και δεν εναρμονίζεται με τον Υπαλληλικό Κώδικα και με την αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ35.46/2257/οικ.26574/14-10-2016 εγκύκλιο του Υπουργείου, κατά την οποία όφειλε να περιλαμβάνει ειδική αιτιολογία.  

Γι’ αυτό η  εν λόγω απόφαση  θα πρέπει να ελεγχθεί για την νομιμότητά της.  Εκτός αν η Κυβέρνηση έχει στην πράξη σιωπηρώς καταργήσει την αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ35.46/2257/οικ.26574/14-10-2016 εγκύκλιο, προκειμένου να απομακρύνει από τις θέσεις ευθύνης του Δημοσίου τους μη αρεστούς σε αυτήν προϊσταμένους. Με τέτοιου είδους παρεμβάσεις αντί να δημιουργείται το κλίμα σταθερότητας και  ασφάλειας που χρειάζεται σήμερα η δημόσια διοίκηση έχει προκληθεί δικαιολογημένη ανησυχία στους εργαζόμενους και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε αυξημένα καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: