Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσκεψη Ιλχάν Αχμέτ στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ

 


«Να Διασφαλίσουμε την υγεία και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων»

·         Να καλυφθούν τα δεκάδες κενά και να προστατευθούν οι εκπαιδευτικοί

·         Η Μειονοτική Εκπαίδευση είναι δικαίωμα επιλογής και οφείλει να είναι ισότιμη με τη Δημόσια 

 

Τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Κων/νοΜπαντίκο ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε την Τετάρτη ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Ο βουλευτής Ροδόπης, παρουσία και του προϊσταμένου Μειονοτικής Εκπαίδευσης Θράκης, κ. Βασίλη Συμεωνίδη, είχε την ευκαιρία να αναπτύξει όλη την γκάμα των εκπαιδευτικών ζητημάτων Δημόσιας και Μειονοτικής εκπαίδευσης και να θέσει τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου, των γονέων και τα ανοιχτά θεσμικά ζητήματα που «καίνε» αυτή την εποχή τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ροδόπη αλλά και την περιφέρεια ΑΜ-Θ ευρύτερα.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την Μειονοτική Εκπαίδευση:

-τέθηκε το ζήτημα της καθυστέρησης που παρατηρείται στις προσλήψεις αναπληρωτών του κλάδου ΠΕ73

-της πλήρους λειτουργίας των ολοημέρων προγραμμάτων και στα μειονοτικά σχολεία, εφόσον υπάρχει η ομόθυμη βούληση των γονέων και των κηδεμόνων ως προς αυτό

-της λειτουργίας της παράλληλης στήριξης και στα μειονοτικά σχολεία μεδυνατότητααπασχόλησης και εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ73, εκεί όπου απαιτείται

-την επαναλειτουργία μειονοτικών σχολείων όταν ο αριθμός των μαθητών υπερκαλύπτει τις προϋποθέσεις που τίθενται, γεγονός που κατά παράδοξο τρόπο δεν συμβαίνει σήμερα

-το δικαίωμα για προσλήψεις του κλάδου ΠΕ73 στα δημόσια σχολεία, γεγονός που προβλέπεται από το νόμο αλλά εμποδίζεται έως τώρα η συμμετοχή τους με γραφειοκρατικά προσκόμματα στις σχετικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

-για τα βιβλία που θα διανεμηθούν φέτος στα μειονοτικά σχολεία και το καθεστώς που ισχύει σήμερα

- για τις καθαρίστριες που θα προσληφθούν και το εργασιακό καθεστώς κάτω από το οποίο θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό συνθήκες δύσκολες και εξαιρετικές, ειδικά κατά την φετινή περίοδο

-για τα την κάλυψη των κενών θέσεων σε όλα τα μειονοτικά σχολεία και στην ειδική αγωγή

- να ισχύσει η Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και στα μειονοτικά σχολεία εκεί όπου είναι απαραίτητο

-για την πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας ενόψει του κορωνοϊού και των προκλήσεων που τίθενται για την διασφάλιση της ύπαρξης τάξεων με μέγιστο αριθμό 15 μαθητών.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ τόνισε απευθυνόμενος προς τους κ.κ. Κ. Μπαντίκο και Β. Συμεωνίδη ότι η «Μειονοτική Εκπαίδευση είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα επιλογής για τους πολίτες της Μειονότητας της Θράκης και τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες οφείλουν να την αντιμετωπίζουν με πνεύμα ισοτιμίας με την Δημόσια εκπαίδευση.Να διασφαλίζουν την συνέχιση της ύπαρξης της και την παράλληλη βελτίωση των δομών της ώστε να στέκει ψηλά στην συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και του συνόλου της κοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο νομό Ροδόπης ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε και έλαβε από τον κ. Μπαντίκοτον αριθμό των κενών ανά ειδικότητα ενόψει της νέας σχολικής σεζόν, για τα οποία εξέφρασε την ανάγκηγια την άμεση κάλυψη τους. Μετέφερε το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για τμήματα 15 μαθητών και την διασφάλιση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της υγείας των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Παράλληλα, τόνισε, ότι θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να τύχουν της προστασίας της πολιτείας στο θέμα της χρήσης της μάσκας και των αντιδράσεων που παρατηρούνται από κάποιες κοινωνικές μειοψηφίες.

Αναφέρθηκε, τέλος στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην τοποθέτηση των καθαριστριών στις θέσεις τους στα σχολεία με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να καλούνται από την 1η Σεπτεμβρίου να καθαρίζουν μόνοι τους τα σχολεία.

Ο βουλευτής Ροδόπης ευχαρίστησε την εκπαιδευτική ηγεσία της ΠΑΜ-Θ για την ενημέρωση που έλαβε και σημείωσε ότι σε όλη την διάρκεια της θητείας του βρίσκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους.      

Να σημειωθεί ότι αύριο ολοκληρώνεται ο κύκλος επαφών του κ. Ιλχάν Αχμέτ και με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων του νομού Ροδόπης και σε αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: