Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου με εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης


 Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες». Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε η φετινή χρονιά στην περιοχή, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας ότι υπάρχει σχεδιασμός για το άνοιγμα των σχολείων, ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους, η συζήτηση με τους εκπροσώπους των δασκάλων, ανέδειξε μία διαφορετική πραγματικότητα στη Ροδόπη. Τα μεγάλα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια στη Ροδόπη, περισσότερα από 70, με ελλείψεις σε βασικές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών και σε ειδικότητες πληροφορικής, θεατρικής αγωγής, εικαστικών και άλλων, έχουν ως αποτέλεσμα, όπως είπαν οι δάσκαλοι, την απώλεια 1700 διδακτικών ωρών την πρώτη εβδομάδα. Ενώ η μη πρόσληψη ούτε ενός από τους 19 δασκάλους στις τάξεις υποδοχής ΖΕΠ έχει επιπτώσεις στην ενίσχυση της ελληνομάθειας.

Παρά τις δεσμεύσεις της υπουργού ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με τη μεγαλύτερη ασφάλεια, το μειωμένο ωράριο τρίωρης εργασίας των σχολικών καθαριστριών, τα ελλιπή προστατευτικά μέτρα, το ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, η μη διενέργεια τεστ στους εκπαιδευτικούς και η μη επιμόρφωσή τους στη διαχείριση των κρουσμάτων, θέματα που με έμφαση έθεσαν οι εκπαιδευτικοί, δημιουργούν ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί να προστατευτεί η εκπαιδευτική κοινότητα και να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες υγειονομικές ανάγκες.

Συζήτηση έγινε και για το μεγάλο πρόβλημα έλλειψης σχολικής στέγης στην Κομοτηνή και ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για την ενημέρωση, τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο δύσκολο και σύνθετο έργο που έχουν να επιτελέσουν εν μέσω πανδημίας προκειμένου να υπερκαλύψουν τις ανεπάρκειες της Πολιτείας και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματα της κάλυψης των αναγκών σε εκπαιδευτικούς, αλλά και των μέτρων προστασίας από την πανδημία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: